HDP’lilerin bilgilerini paylaşan noter hakkında suç duyurusu

HDP’lilerin bilgilerini paylaşan noter hakkında suç duyurusu
HDP Osmaniye İl Örgütü, üye ve yöneticilerinin bilgilerini paylaşan noter hakkında suç duyurusunda bulundu.

Osmaniye 4’üncü Noteri, avukat vekaleti için işlem yapan Halkların Demokratik Partisi (HDP) il ve ilçe örgütü yöneticileri 19 kişinin bilgilerini polisle paylaştı. Olay, Coronavirus önlemleri kapsamında "sosyal mesafe" ihlali gerekçesiyle, aralarında bilgileri paylaşılan HDP üyesi 19 kişinin de bulunduğu 94 kişiye 296 bin 100 TL para cezası kesilmesiyle ortaya çıktı.

Bunun üzerine HDP’li 19 kişi, avukatları aracılığıyla kişisel bilgilerini polisle paylaşan Osmaniye 4'üncü Noteri Ali Doğan Demirhan, Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, Osmaniye İl Emniyet Müdürlüğü ve ceza tutanağını hazırlayan polisler hakkında, "görevi kötüye kullanma, "özel hayatın gizliliğini ihlal", "kişilerin huzur ve sükununu bozma"  ve "siyasi parti faaliyetlerine engel olmak" nedeniyle suç duyurusunda bulundu.

‘KİŞİ HÜRRİYETİNE TEHDİT’

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre suç duyurusunda, 19 kişinin anayasal haklarını kullanmak için notere gittiği belirtilerek, "Osmaniye Valiliğinin partilileri takip etmesi kişi hürriyetine tehdittir. Partilileri sokakta takip etmesinin gerekçesi hukuki bir sebebe dayanmamaktadır. Osmaniye Valiliği emrindeki polisler müvekkilleri parti dışında da takip ederek rahatsız etmiştir. Müvekkil Leyla Günan’a 155'i arayarak polisleri şikayet etmiş, bunun üzerine noterde müvekkilleri çekmekten vazgeçerek gitmişlerdir. Müvekkiller hiçbir suç unsuru taşımayan bir işlem yapmak için avukata vekalet vermek için Osmaniye 4'üncü Notere gitmişlerdir. Ancak noter müvekkillerin kimlik bilgilerini onların izni dışında valilikle paylaşmış. Özel hayatın gizliliğini ihlal etmiştir. Görevini kötüye kullanarak müvekkillerin siyasi faaliyetlerini yapmasına engel olan Osmaniye Valisi, müvekkilleri sokakta bile takip eden ve siyasi faaliyetlerine engel olan Osmaniye Emniyet Müdürlüğü ve tutanak tutan görevlileri, kişisel verileri paylaşan 4. Noter hakkında şikayetçi olma zorunluluğumuz hasıl olmuştur" ifadelerine yer verildi.

94 KİŞİYE 296 BİN TL CEZA

Şimdiye kadar Coronavirus önlemleri kapsamında alınan "sosyal mesafe" tedbirini ihlal gerekçesiyle HDP’nin 7 Kasım 2020’de partinin Merkez İlçe Örgütü binası önünde yaptığı açıklamaya katılan 45 kişiye 141 bin 750 TL, 29 Kasım'da Merkez İlçe Örgütü binasında yapılan halk toplantısına katılan 30 kişiye 94 bin 500 TL ve avukata vekalet vermek için 11 Aralık 2020'de Osmaniye 4'üncü Noterliği’ne giden 19 kişiye 59 bin 850 TL para cezası kesildiği öğrenildi.

Öne Çıkanlar