HDP'nin kongresi için soruşturma başlatıldı

HDP'nin kongresi için soruşturma başlatıldı
MHP lideri Bahçeli HDP'nin kongresini hedef göstermişti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP'nin 4.Olağan Büyük Kongresi hakkında soruşturma başlattı.

DHA'nın haberine göre Başsavcılık, kongrede Abdullah Öcalan'ın fotoğraflarının kullanıldığı slaytın gösterilmesi üzerine soruşturma başlattığını açıkladı. Slayt gösterisini hazırladıkları tespit edilen 15 kişi hakkında gözaltı kararı verildiği ve 14'ünün gözaltına alındığı bildirildi.

BAHÇELİ HEDEF GÖSTERMİŞTİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada savcılara kongreye soruşturma başlatılması için çağrıda bulunmuştu. Bahçeli şunları söylemişti:

"Kılıçdaroğlu ölü teröristlere asıl saygı duruşunda bulunduklarını açıklayacak yüreğe sahip midir? İstiklal Marşı’nın nasıl okunmadığını nasıl sineye çektiğini anlatacak mıdır? Serok Ahmet’in PKK özlemi Babacan’ın HDP sevdası Kılıçdaroğlu’nun bölücülük merakı siyasette üçüncü bir blok arayışı değil düpedüz vatana ihanettir. Bunlardan ne köy olur ne de kasaba. Cumhuriyet savcıları HDP’nin bölücü kongresi hakkında mutlaka cezai tatbikata başlamalı gecikmeksizin soruşturma açmalıdır. Türkiye muz cumhuriyeti değildir, çadır devleti değildir. Hepsi aynı alçak karanlık yolun yolcularıdır. Bunlara karşı Cumhur İttifakı da Türk milletinin anıtlaşmış iradesidir. Zillete düşmüş siyasi çürümüşlerin akıl hocaları rantçılardır, Soros'çulardır, Kuzenleri Osman Kavala'dır, FETÖ'cülerin, Geziciler'dir, 6-7 Eylül olaylarının senaristleridir. Bunlar kirli üst aklın figüranlarıdır. Koronavirüs'ü neyse bunlar aynısıdır. Bu virüs nedeniyle İran sınırımız geçici olarak kapatılmıştır. Siyasi zillet kafilesine de Türk milleti gönlünü hepten kapatmıştır. "

Öne Çıkanlar