HDP Sincan İlçe Eş Başkanı kaçırıldı: Bir dahaki sefere gözünü Cerablus'ta açarsın

HDP Sincan İlçe Eş Başkanı kaçırıldı: Bir dahaki sefere gözünü Cerablus'ta açarsın
'Bundan sonra Ankara’yı sana dar edeceğiz. Bir dahaki sefere gözünü Cerablus’ta açarsın, bir dağ başında kendini çırılçıplak bulursun'

HDP Sincan İlçe Eş Başkanı Fatma Kılıçarslan, kendisini polis olarak tanıtan kişilerce kaçırıldığını ve "Bir dahaki sefere gözünü Cerablus’ta açarsın, bir dağ başında kendini çırılçıplak bulursun" sözleriyle tehdit edildiğini söyledi. 
 
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ankara İl Örgütü, partinin Sincan İlçe Eşbaşkanı Fatma Kılıçarslan'ın kaçırılmasına ilişkin basın toplantısı düzenledi. HDP İl Örgütü binasında düzenlenen toplantıya, HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları ile siyasi parti ve demokratik kitle örgütü temsilcileri katıldı. Toplantıda konuşan HDP Ankara İl Eşbaşkanı Perihan Pakize Sinemillioğlu, Kılıçarslan’ın gündüz saatlerinde işten çıkarken polisler tarafından kaçırıldığını ifade etti. Kılıçarslan’ın kaçırılmasını yanında bulunan arkadaşının haber vermesi üzerine öğrendiklerini söyleyen Sinemillioğlu, "Bunun üzerine hemen Fatma’yı aradık. Arabanın plakasını gerekli yerlere illettik. Hemen harekete geçtiğimiz için arkadaşımızı 45 dakika sonra bıraktılar" şeklinde aktardı. Sinemillioğlu, "12 Eylül’ün 41’inci yıl dönümünde hala bu tür kaçırılmaları konuşuyor olmak çok üzücü. Ama bizler var oldukça, onlar bizden korkmaya devam edecek. Bize düşen bu uygulamalara dur demek, karşısında durmak" dedi.
 
YARDIMA GELENLER DARP EDİLDİ 
 
Yaşadıklarını anlatan Kılıçarslan, 8 Eylül’de evine gitmek için işten çıktığını belirterek, "Biraz ilerledikten sonra beyaz bir araç arabasını önümüze kırdı, polis olduklarını ve ifade için beni karakola götüreceklerini söylediler. Ben avukatımı aramak istediğimde telefonuma el koyup beni arabaya bindirmeye çalıştılar. Ben yardım isteyince, etraftaki esnaflar yardıma geldi. Bir esnaf arabaya binip anahtarı aldı aracı harekete geçiremesinler diye. O kişiyi de darp etti polis. Ardından beni kaçıranlar bana yardıma gelenlere polis kimliklerini gösterdi. Ardından yardıma gelen insanları dağıtıp beni arabaya bindirdiler" diye anlattı.
 
CERABLUS TEHDİDİ 
 
Bu kişilerin yaklaşık 45 dakika boyunca kendisini arabada alıkoyduklarını dile getiren Kılıçarslan, tehdit ve hakaretlere maruz kaldığını anlattı. Kılıçarslan, kendisini kaçıran ve polis olduklarını söyleyen kişilerin, "Bundan sonra Ankara’yı sana dar edeceğiz. Bir dahaki sefere gözünü Cerablus’ta açarsın, bir dağ başında kendini çırılçıplak bulursun" sözleriyle tehditlerde bulunduğunu ifade etti. Kılıçarslan, "Daha önce de yaptıkları hukuksuz gözaltıların hiçbiri işe yaramadı, yaramayacak. Bu ülkenin faili meçhullerle dolu bir geçmişi var. Kaybettikçe karanlık güçlere devreye sokuyorlar. Ama bunlara karşı ses çıkarmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.
 
‘GERİ ADIM ATTIRAMAYACAKLAR’
 
HDP'li vekil Hatimoğlulları da, açıklamayı benzer örneklerin yaşanmasının önüne geçmek için yaptıklarına dikkati çekti. Hatimoğlulları, "Bu kaçırmalar darbeler zihniyetinin devam ettiğini göstermiş oldu. Sadece Fatma’nın başına gelmedi son zamanlarda bu olayların arttığına tanıklık ediyoruz. İnsanları aileleriyle, ajanlaştırma faaliyetleriyle tehdit ediyorlar. Ama bu konuda hiçbir şekilde Türkiye’deki devrimci mücadelenin içinde olan hiçbir yapıya geri adım attıramadılar, attıramayacaklar" ifadelerini kullandı. 
 
'KARANLIK ODA' İTİRAFI 
 
Hatimoğulları, devamında şunları söyledi:

"Gözlerini Cerablus'ta açarsın’ demişler. Bugün iktidarın Suriye'de devam eden bu kirli savaşta nasıl bir kamplaşma kurduğunu ve bu teşkilatlanmayı karanlık odaklarla nasıl yansıtmış olduklarını kendi itiraflarında bir kez daha görmüş olduk. İktidar ve ortaklarının Ortadoğu’yu kan gölüne çevirmelerinin sonuçlarını burada yaşıyoruz. Fatma’ya yaptıkları tehditte Suriye’de ne işlerinin olduğunu bir kez daha göstermiş oldular. Sincan cezaeviyle tehdit ediyorlar. Şuanda işleyen yargının nasıl bir yargı olduğunu bu söylemleriyle de itiraf etmiş oluyorlar. ‘Bir dağ başında kendini çırılçıplak bulursun’ tehdidi de yine bu zihniyetin kadınlara yaklaşımının apaçık göstergesidir. Aynı zamanda Ankara Kadın Platformu aktivisti de olan Fatma’ya yapılan bu tehdit, kadın hareketinin neferi olan kadınlara yönelik bir tehdittir. Bu tehditte kadın hareketi pabuç bırakmadı, bırakmayacak."
 
Toplantıda söz alan siyasi parti ve demokratik kitle örgütü temsilcileri, dayanışma ve birlikte mücadele mesajı verdi. (Mezopotamya Ajansı)

Öne Çıkanlar