HDP'ye kapatma davası: AKP eleştirisi terör propagandası olarak görülüyor

HDP'ye kapatma davası: AKP eleştirisi terör propagandası olarak görülüyor
Anayasa hukukçusu Prof. Dr. Osman Can, HDP'ye yönelik kapatma davasını Artı TV'de değerlendirdi.

ARTI GERÇEK- Artı TV'de yayımlanan Gündem Özel propramında, HDP'ye yeniden açılan kapatma davası ve baskı aracı haline gelen hukuk sistemi konuşuldu. Anayasa hukukçusu Prof. Dr. Osman Can, HDP'ye yönelik kapatma davasını değerlendirdi.

"AYM kapatmazsa biz gereğini yaparız" söylemini eleştiren Can, "Bu tür söylemler kabul edilemez. Siyasetçiler Yargı eleştirileri ara ara yaparlar ama bunun da bir etik sınırı vardır. 'AYM kapatmazsa biz gereğini yaparız' söylemi kabul edilemez. Geçmişte de böyle sözler oldu o zamanda da eleştirmiştik" ifadelerini kullandı. 

"Burada şaibeler var" diyen Osman Can, "Bir siyasi parti bir ülkede kapatılması gerekiyorsa gerçekten hukuki gerekçelerle kapatılmalı. Parti kapatma için iddianame hazırlandı, Anayasa Mahkemesi'ne götürüldü. Henüz dava açılmadı, dava açılması için Anayasa Mahkemesi'nin iddianameyi kabul etmesi gerekiyor" dedi.     

İddianamenin yüzde 90'ı eleştiriden ibaret diyen Can, "İddianame içerisinde AKP eleştirisi, MHP eleştirisi, iktidar eleştirisi, devletin pratik görevlerine eleştiriler. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi bunları ifade özgürlüğü kapsamında görüyor. Dosyaya bakıyorsunuz 'Terör propagandası' yazıyor. Nedir bu terör propagandası, AKP eleştirisi. Demirtaş'ın ya da Baluken'in açıklamaları terör propagandası olarak görülüyor" şeklinde konuştu.

 

Öne Çıkanlar