İşverenlerin mesai dışı saatlerde kurduğu iletişime çalışanların yanıt vermeme hakkını tanıyan yasa, Avustralyalı sendikalar tarafından memnuniyetle karşılandı. Sanayiciler "Aceleye getirilmiş, kötü düşünülmüş, derinden kafa karıştırıcı" tepkisini verdi.
Köpeklerin tutulacağı barınakların çoğunun durumu Nazilerin toplama kamplarından farksız olduğu için bu yeni formülün aslında köpekler için bir ölüm fermanı olduğuna yönelik haklı bir endişe doğdu.
Dünyaya nereden bakıyorsanız oradan anlayabilirsiniz değer meselesini. Mesele sadece başkasının hakkı için savaşmak değildir, merhamet hiç değildir, bir değerler çerçevesini hayata çağırmak için, insanın kendinden kalan parçayı kurtarma mücadelesidir.
Küreselleşen İstanbul, bir merhamet şehrinden kapitalizmin tüketim ayinlerine kapılan bir görgüsüz sözde burjuva kültürü tarafından insana, hayvana ve hatta ağaca kayıtsız bencil bir yaşam modeli hegomonik biçim alıncaya kadar dönüştürülen bir kent oldu.
Devlet köpeklere karşı savaşını sürdürürken onları hep yine insanlar koruyor ve kolluyor. Çünkü şehir halkıyla köpekler arasında ‘korumacı’ bir ilişki var. ‘Kimsesiz’ bu canlıları geleneksel olarak seviyoruz.
Birilerinin hayatta kalmasına kim karar verir? Böyle bir 'hak' gerçekten var olsa bile, meşru ve ahlaki midir? Öldürme hakkı, yasal bir zemine taşınsa bile genel bir kabulün sonucu olabilir mi?
Sait Faik’in 'Fındık' öyküsünün üç kahramanı var: Köpek Fındık, Fındık’ı öldürme emri alan kravatlı Zehirci, işsizlik pahasına cellatlığı reddeden yoksul Çöpçü Mehmet. Köpek kıyımına ilişkin kanun herkesi 'zehirci' yapmayı hedefliyor.
Türkiye'de yaşamak onlarca yıldır, hatta yüzyıllardır sokak köpekleriyle mücadele etmek anlamına geliyor. Bazı tahminlere göre sayıları dört milyon civarında, ancak kesin olarak bilmek zor. Çoğu insan için onlar Türkiye idealinin ayrılmaz bir parçası.
TikTok ve Çinli sahibi ByteDance firması, ABD Hükümetine dava açtı. Yasaklanmasının önünü açan yasa sebebiyle Temyiz Mahkemesine sunulan dava dilekçesinde, söz konusu yasanın anayasaya aykırı olduğu ileri sürüldü
Sahte bilet siteleri üzerinden manipüle edilerek yüksek fiyata biletler satın alan dinleyicilerin hak arayışı ABD'de karşılık buldu. Taylor Swift Yasası adı verilen yasa ABD'de bazı eyaletlerde onaylandı. Arizona eyaletinde temmuzda yürürlüğe girecek.
Hollywood'un en büyük oyuncu sendikası SAG-AFTRA, sektörde yapay zeka kullanımı konusunda Kaliforniya Eyalet Meclisi'ne önleyici hükümleri içeren bir yasa tasarısı için baskı yapıyor. Önlemler kabul edilirse, yapay zeka uygulamaları izne tabi olacak.
İnsan hakları örgütlerince LGBTİ+ topluluğuna uyguladığı baskılar nedeniyle eleştirilen Rusya bu baskıları artırma yoluna gitti. Duma'da ülkede halihazırda yürürlükte olan 'LGBT propagandası' yasağı tüm yaş gruplarını içerecek şekilde genişletildi.
AK Parti'nin üzerinde çalıştığı kanun teklifine göre, Polis Akademisi Başkanlığı bünyesinde 'İç Güvenlik Fakültesi' kurulması öngörülüyor. Korucularla ilgili de yeni düzenlemeler yapılacak.
CHP’nin ‘başörtüsü’ teklifine dair konuşan Eski Anayasa Mahkemesi Raportörü Ali Rıza Aydın, ‘CHP, anayasa değişikliği yerine yasa değişikliği öneriyor’ dedi.
Recep Tayyip Erdoğan’ın üçüncü kez Cumhurbaşkanı adaylığı konusundaki soruları yanıtlayan Türkiye Barolar Birliği, ‘Bir kimse en fazla iki kez cumhurbaşkanı seçilebilir’ dedi.
İspanya’da bir cinsel ilişkinin tecavüz sayılmaması için açık ve net rıza koşulu aranacak. ‘Tecavüze uğrayanın sessiz kalması’, olayın tecavüz sayılmamasının gerekçesini oluşturmayacak.
Danıştay’ın İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmeyi hukuka uygun bulmasının ardından 12 gün geçti. Bu süreçte 15 kadın katledildi.
Dr. Ekrem Karakaya’nın katledilmesiyle süresiz iş bırakma eylemini gündeme aldıklarını söyleyen Genel Sağlık-İş Genel Başkanı Derya Uğur, ‘Kaybedecek vakit yok’ dedi.
Bakan Kurum'un 'İBB kalkmış inşaatımızı durdurmaya çalışıyor' sözlerine İBB'den yanıt geldi: Hiçbir kurum kanunların tarif ettiği cezalardan muaf değildir
Hakim ve Savcılar Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'de kabul edildi.
AKP ve MHP'nin hazırladığı ve Adalet Komisyonu’nda kabul edilen internet medyası ve sosyal medyaya yeni yaptırımlar öngören düzenlemeye muhalefet partileri şerh düştü.
Konut kiralarındaki fahiş artışları önlemeye ilişkin olduğu belirtilen yasa, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Tasarıyı imzalayan New York Valisi Katyh Hochul ‘Ülkede her gün meydana gelen silahlı şiddeti sonlandırmak için verdiğimiz mücadelede en ön safta olmaya devam edeceğiz’ açıklaması yaptı.
İspanya'da Meclis'in alt kanadı kadınların rızası dışında gerçekleşen her türlü cinsel ilişkiyi tecavüz olarak nitelendiren yasa tasarısını onayladı.
Gezi Davası'nda hakkında müebbet hapis cezası verilen Kavala, ‘Ben Türkiye Cumhuriyeti yurttaşı olduğum için hiçbir Batı ülkesi beni özgürlüğüme kavuşturmak için pazarlığa girmez’ dedi.
HDP’li Züleyha Gülüm, AKP ve MHP eliyle Meclis’ten geçirilen kadına yönelik şiddetin önlenmesine dair yasanın lehte bir düzenleme olmadığını belirtti.
Türkiye’nin verdiği kararların hukuki değil, siyasi olduğu belirten Keskin, ‘İmralı’da uygulanan tecrit, cezaevlerindeki tecrit, düşünce ve ifade özgürlüğü önündeki büyük engeller’ dedi.
İspanya hükümeti tarafından onaylanan tasarı kapsamında şiddetli regl ağrısı çeken kadınlara her ay sınırsız regl izni sunulacak.
Yeni yasayla birlikte iyi hâl indirimi belli konularla sınırlandırıldı. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet suçu, tutuklamaya konu edilen katalog suçlar kapsamına alındı.
Bizimki gibi ülkelerde 'seçimi doktorlamak' diye bişey vardır. Önce, hukuk dışı yasalar çıkararak ve ciddi baskılar yaparak yürütülen o aşamadan bikaç örnek verelim.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.