HDP'ye yönelik saldırıya ilişkin CHP'li vekillerden ilk tepki; Süleyman Soylu'ya çağrı

HDP'ye yönelik saldırıya ilişkin CHP'li vekillerden ilk tepki; Süleyman Soylu'ya çağrı
HDP'ye yönelik saldırının demokratik siyasete yapılmış bir saldırı olduğunu belirten Şeker, Soylu'yu kendi işini yapmaya çağırdı.

ARTI GERÇEK - Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir'de, parti binasına silahlı olarak giren bir saldırgan içeride bulunan parti görevlisini öldürdü. Saldırıya ilişkin ARTI TV'de değerlendirmelerde bulunan CHP milletvekilleri Ali Şeker ve Ali Mahir Başarır, bunun demokratik siyasete yapılmış bir saldırı olduğunun altını çizdi. Şeker, Soylu'yu kendi işini yapmaya çağırırken Başarır, "Ben gerçekten bir milletvekili olarak çok endişeliyim. Aynı düşünmüyorsan saldır, öldür. Bunun temel sorumlusu bu ülkeyi yönetenlerin kullandığı dil. Ayrıştırıcı, hedef gösterici yaptığı suçlamalardır" açıklamasında bulundu.

CHP milletvekili Ali Şeker’in değerlendirmeleri şöyle oldu:

İÇİŞLERİ BAKANINA ÇAĞRI: KENDİ İŞİNİZİ YAPIN

"Üzüntü verici ve bu provokasyon politikalarının kendi iktidarlarını devam ettirmeleri açısından devam edeceğinin de maalesef göstergesi. Bu demokratik siyasete yapılmış bir saldırı. Türkiye’nin siyasetinin güvenlik içinde yapılması konusunda görevde bulunanlar bu görevi yapmak yerine provokasyonların peşine düşmüşlerdir. Bu içlerine düştükleri berbat durumdan çıkmak için yönlendirmeyi başka alana yapmaktalar. Çürüme ve kendi düştükleri durumun görünmemesi için maalesef provokasyonlara başlamışlardır ve devam etmekteler. Bunun boşa çıkarmak hepimizin sorumluluğudur. Bir kere daha İçişleri bakanını provokasyona değil, kendi işlerini yapmaya çağırıyoruz.

‘SİYASETE VE İNSANLIĞA YAPILAN BİR SALDIRIDIR’

İktidar kendi düştükleri bu çürümeden çıkış olarak bunlara yönelmesin, bu saldırılar daha çok can almasın. Siyasete ve insanlığa yapılan bir saldırıdır bu bunun HDP’ye MHP’ye, CHP’ye olması fark edecek bir şey değildir. Sırf HDP’ye yapıldı diye sessiz kalanlar insanlık adına utanç işliyorlar. Burada amaç demokratik siyasete sahip çıkmadır. Kim saldırıya uğruyorsa ona sahip çıkılacaktır. İnsanlığa karşı bir suç işleniyorsa buna cevap vermemek büyük sorundur diye düşünüyorum."

‘HALK İRADELERİNE SAYGILARI ASLA VE ASLA YOK’

CHP milletvekili Ali Mahir Başarır ise şöyle konuştu:

Üzüntü ve dehşet verici bir olay. Burada kullanılan dil, ayrıştırıcılık, hedef gösterme, iktidarın yaptığı becerebildiği en çirkin durumdur. Halk iradelerine saygıları asla ve asla yok. Ben gerçekten bir milletvekili olarak çok endişeliyim. Aynı düşünmüyorsan saldır, öldür. Bunun temel sorumlusu bu ülkeyi yönetenlerin kullandığı dil. Ayrıştırıcı, hedef gösterici yaptığı suçlamalardır. Grup başkanvekilleri de bunu yapıyor, parti sözcüsü de bunu yapıyor Cumhurbaşkanı da bunu yapıyor. Bu saldırıda ölen vatandaşımızın hesabını verebilecekler. Kınıyorum ama kınamaktan başka şeyler de yapılabilmeli ülke adına.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar