Önce kovuyor sonra müşavir yapıyor: TCMB eski Başkanı Ağbal da müşavir oldu

Önce kovuyor sonra müşavir yapıyor: TCMB eski Başkanı Ağbal da müşavir oldu
Erdoğan görevden aldığı eski Merkez Bankası Başkanı Ağbal'ı, Hazine ve Maliye Bakanlığı'na müşavir olarak atadı. Daha önce kovduğu Murat Çetinkaya ve Murat Uysal'ı da müşavir yapmıştı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nda (TCMB) son yıllarda başkanlık yapmış isimler gündemden düşmüyor. İki yıl içinde peş peşe görevden alınan Merkez Bankası başkanlarının yeni görevleri de piyasaların gündeminde.

Murat Çetinkaya, Murat Uysal ve daha önce Maliye Bakanlığı yapmış olan Naci Ağbal, Hazine ve Maliye Bakanlığı müşavirliği görevine atandı. Üç isim de Merkez Bankası Başkanı koltuğunda oturdukları maaşları iki yıl boyunca verilmeye devam edilecek.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın görevden aldığı Merkez Bankası başkanları Naci Ağbal (2020-2021), Murat Uysal (2019-2020), Murat Çetinkaya (2016-2019) Hazine ve Maliye Bakanlığı müşavirliği görevine atandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'a müşavirlik yapacak olan Naci Ağbal, Murat Uysal ve Murat Çetinkaya'ya Merkez Bankası Başkanı koltuğunda oturdukları maaşları da 2 yıl boyunca verilmeye devam edilecek.

Sözcü gazetesinde yer alan habere göre, müşavirlik süreci, Merkez Bankası’nın Hazine ve Maliye Bakanlığı’na gönderdiği yazıyla başladı. Bakanlığın kabul etmesinin ardından üç eski başkanın maaş kayıtlarının bütçeye eklendiği öğrenildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar