Hem yanlış binayı yıktı hem yıkım masrafını istedi

Hem yanlış binayı yıktı hem yıkım masrafını istedi
Samsun'un Atakum ilçesinde kepçe operatörü gideceği adresi karıştırınca yanlış binayı yıktı. Başka bir firmanın yıkım için hazırlandığı binaya dair karışıklık anlaşmayla çözüldü.

Samsun'da bir kepçe operatörü yıkım için gideceği adresi karıştırınca yanlış binayı yıktı. Yıkılan binanın sahibinin, yıkım için belediyeden ruhsat beklediği ve başka bir firmayla yıkım için anlaştığı öğrenildi.

Atakum ilçesi Esenevler Mahallesi’nde yaşayan Ahmet Çelik isimli vatandaş ortağı olduğu arsa ve üzerindeki 2 katlı evle ilgili yeni binalar yapılmak üzere bir müteahhitlik firmasıyla anlaştı. Müteahhit firma arsadaki evin yıkımı için tüm hazırlıklarını tamamladı. Yıkım için belediyeden yıkım ruhsatı beklenirken şaşkınlık yaratan bir olay yaşandı.  Başka bir firmanın kepçe operatörü gideceği adresi karıştırınca gelip bu binayı yıktı.

YANLIŞ BİNAYI YIKAN KEPÇE OPERATÖRÜ YIKIM MASRAFINI İSTEDİ

İHA'nın servis ettiği habere göre, yanlış yıkım  Atakum İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne taşındı. Yanlış binayı yıkan kepçe operatörü olay sonrası yıkım masraflarını talep etti. Müteahhit firmanın devreye girmesiyle sorun çözüldü. Binanın ilerleyen tarihte zaten yıkılacak olmasından ötürü bir zarar meydana gelmeyen olay şaşkınlık yaşattı.

'MALZEMELERİ DE ALMAYA ÇALIŞIYOR'

Ahmet Çelik, "Ben yıkacaktım burayı zaten müteahhitle anlaştık. Müteahhit bana verecekti burayı. Ben gelmeden başka biri, kepçeci burayı yıkmaya başlamış. Müteahhit de bunu duymuş. Komşular ona haber vermişler. Müteahhit de beni aradı durumu anlattı. Benim haberim olmadığını söyledim. Adres yanlışlığından gelip yıkmış burayı. Sıkıntı yok zaten biz yıkacaktık ama adam malzemeyi almaya çalışıyor. Normalde gideceği adres veterinerin oradaymış. Arada var 2 kilometre mesafe. Yakın bir yerde de değil yakın olsa anlarım" dedi.

Müteahhit firma yetkilisi ise olay yaşandığında şehir dışında olduklarını, arsadaki binanın yıkımı için belediyeden yıkım ruhsatı bekledikleri sırada komşuların kepçe operatörünün yaptığı yıkımı haber vermesiyle sorunu çzdüklerini aktardı.

(Fotoğraf: Twitter)

Öne Çıkanlar