'Heteroseksüel Pride'a sadece iki kişi katıldı

'Heteroseksüel Pride'a sadece iki kişi katıldı
ABD'nin Teksas eyaletinin Dallas kentinde düzenlenen Heteroseksüel Pride’a, organizatörü bile katılmazken etkinliğe sadece iki kişi katıldı.

ABD'de faaliyet gösteren ırkçı ve ayrımcı politikalarıyla bilinen Super Happy Fun America tarafından organize edilen Dallas Heteroseksüel Pride organizasyonunda hüsran yaşandı. Dallas Voice’a göre, etkinliğe şehir dışından sadece iki kişi geldi.

Tükenmez Haber'de yer alan habere göre, "Protecting Our Next Generation (Önümüzdeki Nesilleri Korumak)" isimli grubun parçası olan Teresa Stephens Richenberger, Dallas Heteroseksüel Pride’ının organizatörü olarak seçilmişti. Ancak Richenberger bile etkinliğe katılmadı.

Facebook’ta etkinliğin sayfasına bakıldığında, 300’den fazla kişinin etkinliğe katılması bekleniyordu. Etkinliğin açıklamasında, "Amerika halkı olarak değerlerimizin ve ahlakımızın tehlikeye girmesine izin vermeyeceğiz ve bu yüzden farkındalık yaratmak için yürüyüş yapacağız!" yazıyor.

Eylül ayında Boston'da düzenlenen Boston Heteroseksüel Onur Yürüşü’ne nefret söylemleri damga vurmuştu. Eylemde ABD Başkanı Trump yanlısı sloganlar atılırken, göçmenlere karşı nefret suçu işlenmişti.

 

Öne Çıkanlar