Hristiyan vatandaşın mezarına saldırdılar

Hristiyan vatandaşın mezarına saldırdılar
Trabzon’da hayatını kaybeden Hristiyan bir vatandaşın mezardaki haç sökülerek yakıldı. Emniyet soruşturma başlattı.

Trabzon’da daha önce rahip Andrea Santoro suikastıyla gündeme gelen Santa Maria Katolik Kilisesi’nin mezarlığında, Hristiyanların kutsal simhesi olan 'haç' saldırıya uğradı

Santa Maria Katolik Kilisesi mezarlığında defnedilen Hristiyan bir kadının mezarındaki haç sökülerek yakıldı.

"hristiyanhaber.net" isimli internet sitesinin haberine göre olay şöyle gerçekleşti: 

Santa Maria Katolik Kilisesi cemaatinden Zehra Çolak, 17 Ocak’ta yaşamını yitirdi.18 Ocak’ta da kilisede düzenlenen dini törenin ardından kilisenin 500 metre kadar yukarısında yer alan Aya Filbo (Arafilboyu) mahallesinde bulunan kilisenin mezarlığına defnedildi. Mezarın başına da geçici olarak tahta haç yerleştirildi. Defin törenine katılanlardan edinilen bilgiye göre defin sırasından küçük bir grup tekbir getirerek defin törenini sabote etmeye ve provakasyon yaratmaya çalıştı. 

Eşinin mezarını en son 4 Şubat’ta ziyaret eden Veysel Çolak, 14 Şubat günü (bugün) tekrar ziyarete gittiğinde şoke oldu. Çolak, mezara geçici olarak yerleştirilen haçın yerinde olmadığını gördü. Mezarın etrafını araştıran Veysel Çolak, tahta haçın söküldükten sonra kırılarak mezarın yakınında yakıldığını gördü. 

Trabzon Emniyet Müdürlüğü’nü arayarak Durumu bildiren Çolak’in ifadesini alan polisler mezarın ve yakılan haçın görüntülerini çekerek soruşturma başlattı. 

Eşinin mezarı kazılırken de haçın çalınmaya çalışıldığı, mezarlığa yüzünü kapatarak ve yanında bir köpekle gelen kişinin haçı çalmaya çalıştığı, mezarlıkta oynayan çocukların tepkisi üzerine çocuklara köpeğini saldırarak kaçtığı öğrenildi. Trabzon Emniyet Müdürlüğü olayın faillerinin yakalanması için soruşturma başlatılırken, Veysel Çolak’ın davacı olması üzerine de savcılık olayı mahkemeye taşıyacak. (Kaynak: hristiyanhaber.net)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar