HÜDA-PAR: 'Kürt ittifakında' ABD’nin olması ürkütücü

HÜDA-PAR: 'Kürt ittifakında' ABD’nin olması ürkütücü
HÜDA-PAR, ittifak görüşmelerinde PYD'nin ve ABD'nin bulunmasını 'endişe verici' buldu.

Suriye'de 'Kürt İttifakı' görüşmelerinde ABD'nin de rol alacak olmasını 'ürkütücü' olarak niteleyen HÜDA-PAR konuyla ilgili bir açıklama yaptı.

Partinin Genel Başkanı İshak Sağlam görüşmelerde PYD'nin bulunmasına ilişkin ise , "PYD’nin de bu ittifak arayışının bir tarafı olması endişe vericidir.  Zira PYD’nin anlaşmaya uyacağının hiçbir garantisi yoktur" dedi ve silahlı gruplar tahakküm altına alınmasını istedi.

'PYD'NİN TARAF OLMASI ENDİŞE VERİCİ'

HÜDA- PAR Genel Başkanı İshak Sağlam'ın açıklaması şu şekilde:

Suriye Kürtleri arasındaki ittifak görüşmelerini dikkatle takip ediyoruz. Coğrafyamızda kanın, gözyaşının, zulmün, tahakkümün ve muhaceretın olmadığı, her hak sahibinin hakkına kavuştuğu, herkesin kendisini güven içerisinde hissettiği adil bir yönetim görmek istiyoruz. Ancak bu sürecin başında kendi çıkarları dışında hiçbir şeyi umursamayan ABD’nin olması ürkütücüdür. Bunun yanı sıra; Suriye’de kaos başladığı günden beri 700 bini aşkın Suriyeli Kürt vatandaşın Türkiye ve Irak Kürdistan Bölgesine sığınmaları, sayısız Kürt kanaat önderi, âlim, akademisyen ve siyasetçinin katledilmesi, kaçırılması ve sürgün edilmesinden sorumlu olan PYD’nin de bu ittifak arayışının bir tarafı olması endişe vericidir. 

'SİLAHLI GRUPLAR TAHAKKÜM ALTINA ALINSIN'

Zira PYD’nin anlaşmaya uyacağının hiçbir garantisi yoktur. İttifakta silahlı silahsız bütün Kürtlerin adil bir şekilde temsil edilmesi, silahlı olan grupların tahakkümünün önünün alınması, ittifakın yürüyebilmesinin en önemli şartlarıdır.(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar