Erdoğan dile getirdi, Soylu İBB personeli hakkında teftiş başlatıldığını duyurdu

Erdoğan dile getirdi, Soylu İBB personeli hakkında teftiş başlatıldığını duyurdu
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni (İBB) hedef alan sözlerinin hemen ardından İçişleri Bakanlığı teftiş başlattı.

Meclis Genel Kurulu'nda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun İstanbul Büyükşehir Belediye'si hakkında iddiaları gündem olmuştu. Soylu Bütçe görüşmelerinde, 'terör örgütleriyle bağlantılı' 557 kişinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde işe alındığını iddia etmişti.

Soylu'nun sözlerine cevaben İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "86 bin İstanbul Büyükşehir Belediyesi çalışanını zan altında bıraktı. Bakanın bu yaptığı ilk değil onlarcasını yaptı. Bekledim ki herhalde İBB'den gelip onları alacaklar. Çünkü terör örgütü üyesi ise bu kişiler, gelip tutuklayacaklardır" dedi. İmamoğlu, bu sözler karşısında harekete geçeceğini belirterek, "Kişisel haklarıma saldırı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi kurumuna saldırı üzerinden hukuk önünde hakkımı arayacağım" ifadelerini kullanmıştı.

Bugün de AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, "Bir hesaba göre 13 bin 500, bir hesaba göre 15 bin kişiyi işten çıkarıp aralarında terör örgütüyle iltisaklıların da bulunduğu 45 bin kişiyi aldılar" ifadelerinin üzerine İçişleri Bakanlığı, İBB'de işbaşı yaptırılan bazı çalışanların 'örgüt iltiasıklı' olduğu iddiasına ilişkin özel teftiş başlatıldığını duyurdu.

İçişleri Bakanlığı, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi, bağlı kuruluşları ve şirketlerinde işbaşı yaptırılan personellerden 455'inin PKK/KCK, 80'inin DHKP/C, 20'sinin MLKP, 2'sinin MKP, ayrıca bazılarının FETÖ ve diğer terör örgütleriyle iltisaklı/irtibatlı olduğu yönünde ihbar, şikayet ve elde edilen tespitler üzerine, konunun tüm yönleriyle soruşturulması için Bakanlığımızca özel teftiş başlatılmıştır." açıklamasını yaptı.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar