İddia: 'Beşli çete', CHP ve İYİ Parti'yle görüşmek için sıraya girdi

İddia: 'Beşli çete', CHP ve İYİ Parti'yle görüşmek için sıraya girdi
Murat Yetkin, 'Bu şirketler neredeyse sıraya girmiş vaziyette randevular istiyorlar, yardımlar yapmaya çalışıyorlar" dedi.

AKP’ye yakınlığı ile bilinen ve birçok kamu ihalelerinin değişmez adresi olan, vergi affı ve garanti ödemeleriyle anılan, muhalefetin ise "beşli çete" olarak andığı şirketlerle ilgili çok çarpıcı bir iddia dile getirildi. Gazeteci Murat Yetkin, '5'li çete' nitelendirilen şirketlerin CHP ve İYİ Parti yönetimiyle görüşmek için sıraya girdiğini öne sürdü.

‘YARDIM YAPMAYA ÇALIŞIYORLAR’

Cumhuriyet’in aktardığı haberde FOX TV yayınlanan Orta Sayfa programında yorumcularından Murat Yetkin, söz konusu şirketlerin CHP ve İYİ Parti yönetimiyle görüşmek için sıraya girdiğini öne sürdü.

'5'li çete' diye nitelendirilen şirketlerin tamamının, ANAP döneminden itibaren devletin ihalelerine giren şirketler olduğuna dikkat çeken Yetkin "Şu anda bir takım şeyleri tam kanıtlayamadığım için söyleyemiyorum. Bir kısmının bilgisi direkt bende var. Bunlar çok açık bir şekilde CHP'ye İYİ Parti'den, neredeyse 'sıraya girmiş vaziyette' diyeceğim randevular istiyorlar, yardımlar yapmaya çalışıyorlar" dedi.

Yetkin, bu sözler üzerine programın bir diğer yorumcusu Deniz Zeyrek'in araya girerek "Cumhurbaşkanı bunları biliyor mu?" diye sorması üzerine "Bilmez olur mu hiç?" yanıtı verdi.

Öne Çıkanlar