İddia: Borsa İstanbul Başkanı Hakan Atilla izne ayrıldı, istifa edecek

İddia: Borsa İstanbul Başkanı Hakan Atilla izne ayrıldı, istifa edecek
ABD'de Halkbank davası sebebiyle 28 ay hapis yattıktan sonra Türkiye'ye dönen ve ardından BİST Genel Müdürlüğü'ne getirilen Hakan Atilla'nın bu ay sonunda istifa edeceği öne sürüldü.

ABD'de Halkbank davası sebebiyle 28 ay hapis yattıktan sonra Türkiye'ye döndüğünde Borsa İstanbul (BİST) Genel Müdürlüğü'ne atanan Hakan Atilla'nın bu ay sonunda istifa edeceği iddia edildi. Bloomberg'ün "yakın kaynaklara" dayandırdığı habere göre Atilla, 26 Mart'ta yapılacak yıllık toplantıdan sonra istifa edeceğini aktardı.

Bloomberg'e konuşan kaynaklar, Atilla'ın cuma günü izne çıktığını ve ilerleyen günlerde hissedarlar görüşene kadar geri dönmeyeceğini ifade etti. Hem Borsa İstanbul, hem de Hakan Atilla izinde olduğunu doğruladı, ancak daha fazla yorum yapmadı. Hazine ve Maliye Bakanlığı Sözcüsü de konuya ilişkin yorum yapmaktan kaçındı.

ANKA'ya konuşan Atilla, "Göreve devam edecek misiniz?" sorusuna "Yorum yapmak istemiyorum" yanıtını verdi. İzninin Halkbank davasıyla "ilgi ve alakası olmadığını" dile getiren Atilla, "İzne ayrılmak şahsi kararım" dedi. 

Atilla, "Yoruldunuz mu?" sorusunu ise yanıtsız bıraktı.

Hakan Atilla, Ekim 2019'da eski Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından BİST Genel Müdürlüğü'ne atandı. Hakan Atilla'nın genel müdürlüğündeki Halkbank, ABD tarafından İran'a uygulanan amborgoyu delmekle suçlanmış ve bu kapsamda dava açılmıştı. ABD'de yapılan yargılamada Hakan Atilla suçlu bulunmuştu.

ABD'de 32 ay hapis cezasına çarptırılan Atilla, 28 ay tutuklu kalmasını ardından Türkiye'ye dönmüştü.

Öne Çıkanlar