İddia: Muhtarlar ‘bürokratlarla toplantı’ diye gitti, karşılarına Cumhur İttifakı yöneticileri çıktı

İddia: Muhtarlar ‘bürokratlarla toplantı’ diye gitti, karşılarına Cumhur İttifakı yöneticileri çıktı
Ankara’da muhtarlar, kaymakamlık tarafından ‘muhtar-bürokrat’ toplantısı ve yemek organizasyonuna davet edildi. Ancak muhtarlar karşılarında AKP-MHP’li ilçe başkanlarını buldu.

Ankara’nın Yenimahalle ilçesi kaymakamlığı tarafından "muhtar-bürokrat" toplantısı ve yemek organizasyonuna davet edilen muhtarları, AKP ve MHP’nin ilçe başkanlarının kapıda karşıladığı iddia edildi. Cumhur İttifakı milletvekillerinin de katıldığı toplantıda, muhtarlara muhalefete karşı propaganda yapıldığı ileri sürüldü. Muhalefetin kötülendiği toplantı için CHP Yenimahalle İlçe Başkanlığı’na ve CHP’li milletvekillerine ise davet gitmediği öğrenildi.

‘İKTİDAR PROPAGANDASI İÇİN BİR ARACA ÇEVRİLDİ’

Cumhuriyet’ten Sefa Uyar’ın edindiği bilgiye göre, Yenimahalle Kaymakamlığı tarafından 21 Mayıs’ta muhtarlara gönderilen mesaj ile "muhtar-bürokrat" toplantısı yapılacağı duyuruldu. "Süren projeler ve muhtarların talepleri ile beklentilerinin değerlendirileceği" kaydedilen toplantıda, ilçe sağlık müdürlüğü, ilçe milli eğitim müdürlüğü, ilçe müftülüğü, ilçe nüfus müdürlüğü ve Başkentgaz gibi kurumların temsilcilerinin de yer alacağı aktarıldı. Mesajda, "Toplantı yemekli olup, bölgemiz milletvekilleri de katılacaktır" denildi. Ancak iddiaya göre mesajda belirtilen kurumların temsilcileri toplantıya katılmadığı gibi toplantı, iktidar propagandası için bir araca çevrildi.

‘DURUMA TEPKİ GÖSTEREN YAKLAŞIK 10 MUHTARIN İSE TOPLANTIYI TERK ETTİ’

Toplantıya, AKP Ankara Milletvekili Asuman Erdoğan, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yaşar Yıldırım, AKP Yenimahalle İlçe Başkanı Abdulkadir Aydoğan, MHP Yenimahalle İlçe Başkanı Dursun Dinçer ve iki partinin ilçe yöneticileri katıldı. Muhtarlar, siyasiler tarafından kapıda karşılanırken, toplantı için oluşturulan divanda Yenimahalle Kaymakamı Türker Çağatay Halim, AKP’li Erdoğan ile Aydoğan ve MHP’li Yıldırım ile Dinçer yer aldı. Kürsüye çıkarak konuşma yapan milletvekillerinin ise "belediyelerin çalışmadığını" iddia ettiği, özellikle CHP’li Yenimahalle Belediyesi’ni hedef aldığı belirtildi. Duruma tepki gösteren yaklaşık 10 muhtarın ise toplantıyı terk ettiği kaydedildi.

MUHALEFET DAVET EDİLMEDİ

Yenimahalle Kaymakamlığı tarafından duyurusu yapılan toplantıya, Cumhur İttifakı’nı oluşturan AKP ve MHP’nin ilçe başkanları ile milletvekilleri katıldı. Muhalefetin kötülendiği toplantı için CHP Yenimahalle İlçe Başkanlığı’na ve CHP’li milletvekillerine ise davet gitmediği öğrenildi.

 

Öne Çıkanlar