İddia: Trump'ın, kızını Dünya Bankası başkanlığına atamasını kendi bakanı önledi

İddia: Trump'ın, kızını Dünya Bankası başkanlığına atamasını kendi bakanı önledi
Eski ABD Başkanı Trump'ın, kızı Ivanka Trump'ı Dünya Bankası liderliğine aday göstermesine dönemin Hazine Bakanı Steven Mnuchin'in engel olduğu öne sürüldü.

Yeni bir iddiaya göre eski ABD Başkanı Donald Trump'ın, kızı Ivanka Trump'ı Dünya Bankası liderliğine aday göstermesini kendi döneminin Hazine Bakanı'nın müdahalesi önledi.

The Intercept'in iki farklı kaynağa dayandırdığı haberine göre, 2019'un ocak ayında Trump, kızına görevi vermeye çok yakındı ancak dönemin Hazine Bakanı Steven Mnuchin duruma müdahale etti. Mnuchin, Trump'ın sıkça değişen kabinesinde dört yıl boyunca görevde kalabilen sayılı bakandan biriydi.

Dünya Bankası Başkanı, ABD tarafından seçiliyor. 2019'un ocak ayında Jim Yong Kim istifa etmiş, yerine babası siyasete atılmadan önce Trump Organization'da yöneticilik yapan Ivanka Trump'ın getirileceği iddiaları ortaya atılmıştı.

Trump, üç ay sonra The Atlantic'e verdiği söyleşide, "Dünya Bankası için Ivanka'yı bile düşündüm. Görevde çok iyi olurdu çünkü sayılarla arası çok iyidir" dedi.

O dönem medyaya yansıyan haberlerde, Trump'ın Beyaz Saray Danışmanı olan kızı Ivanka Trump, babasının kendisine Dünya Bankası Başkanı olmak isteyip istemeyeceğini sorduğunu, ancak bu öneriye sıcak bakmadığını söylemişti. Trump, babasına bu işle ilgilenmediğini, yönetimdeki görevinden memnun olduğu yanıtını verdiğini belirterek, ABD Hazine Bakanlığı Uluslararası İşlerden Sorumlu Müsteşarı David Malpass'ın Dünya Bankası Başkanlığı'na aday gösterilmesi sürecinde rol aldığını kaydetmişti.

Öne Çıkanlar