İhtiyaç sahiplerine patates ve soğan dağıtımı böyle yapıldı

İhtiyaç sahiplerine patates ve soğan dağıtımı böyle yapıldı
Tam kapanmaya saatler kala Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde kamyon kasasından patates dağıtımı yapıldı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından üreticiden temin edilen patates ve soğanlar, ihtiyaç sahibi olduğu belirlenen vatandaşlara dağıtılmaya devam ediyor. 17 günlük tam kapanma öncesinde Gaziantep’in Şahinbey ilçesi Cengiz Topel Mahallesi’nde kamyon kasasından sokak ortasında yapılan patates dağıtımı bir kez daha izdihama neden oldu.

Geçtiğimiz hafta Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde de benzer görüntüler kameralara yansımıştı. AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan ise, şubat ayında Türkiye'nin Ay'a gideceği müjdesini vermişti. 

Vatandaşın yoğun talep gösterdiği dağıtımda sosyal mesafenin ihlaline yol açıldığı görüldü. Çocukların da katıldığı dağıtımda ezilme tehlikesi yaşandığı görüntüye yansıdı. Bazı vatandaşların 2 çuval patatesi sırtlayarak evine götürmeye çalıştığı görüldü.

'BİR YANDA YOKLUK, YOKSULLUK'

Görüntüleri CHP Şahinbey Belediye Meclis Üyesi Uğur Kalkan paylaştı. Uğur Kalkan, paylaşımında Gaziantep’in Nizip ilçesi sınırlarındaki Rumkale’ye Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan, maliyeti milyon liraları bulduğu ve doğal güzelliği bozduğu gerekçesiyle eleştirilere maruz kalan cam teras projesine da atıfta bulunarak, "Görüntüler bugün Gaziantep’in Cengiz Topel Mahallesi’nde çekildi. Bir yanda yokluk, yoksulluk ve devamında soğana, patatese hücum, diğer tarafta da 8 milyon 79 bin liraya cam teras. Bu durumu bütün duyarlı vicdanlara havale ediyorum" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar