İki gazeteci tutuklandı

İki gazeteci tutuklandı
Mezopotamya Ajansı muhabirleri Sadiye Eser ve Sadık Topaloğlu gözaltına alınmıştı.

Gözaltına alınan Mezopotamya Ajansı muhabirleri Sadiye Eser ve Sadık Topaloğlu tutuklandı.

İstanbul’da 29 Kasım tarihinde Beyoğlu ilçesinde bulunan ajans bürosundan çıktıktan sonra gözaltına alınan Mezopotamya Ajansı (MA) muhabirleri Sadiye Eser ve Sadık Topaloğlu Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi'ndeki tutuklama talebi ile sevk edilmeleri ardından  savcı tarafından ifadeleri alınmayarak 3’ncü Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. 

Hakimlikte üzerine atılı suçlamaları reddeden Sadık Topaloğlu Emniyet’te verdiği ifadeleri tekrar ettiğini belirterek, gazetecilik yaptığını savundu. Topaloğlu, serbest bırakılmayı talep etti.

Daha sonra savunma yapan Sadiye Eser de kamu nezdinde gazeteci kimliği ile tanındıklarını söyleyerek, bulunduğu her yerde gazetecilik faaliyeti için yer aldığını belirtti. Eser de üzerine atılı suçlamalarıı reddederek serbest bırakılmayı istedi.

Duruşmada Avukat Özcan Kılıç ve Sercan Korkmaz da hazır bulundu.

Yapılan savunmalar ardından avukat Özcan Kılıç söz alarak, "Müvekkillerimin savunmalarına katılıyorum, kaçma şüpheleri yoktur. İddialar doğruluğu kesin olmayan etkin pişmanlıktan yararlanan bir kişinin beyanları tutuklamaya yetecek kadar somut delil değildir" diyerek Eser ve Topaloğlu’nun adli kontrol şartıyla serbest bırakılmalarını istedi.

AÇILAN DAVALAR GEREKÇE GÖSTERİLDİ

Savunmalar ardından mahkeme, Eser ve Topaloğlu’nun "örgüt üyesi olmak" iddiasıyla tutuklanmalarına karar verdi. Eser ve Topaloğlu’nun yurtdışı gezileri ve haklarında daha önce açılan davaları gerekçe olarak gösterdi.

Eser, Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’ne gönderilirken, Topaloğlu ise Metris Cezaevi’ne gönderildi. Topaloğlu’nun daha sonra Silivri Cezaevi’ne sevk edileceği öğrenildi. 

TELEFON ŞİFRELERİNİ VERMEMELERİ DE GEREKÇE OLDU

Öte yandan tutuklama kararında Eser ve Topaloğlu'nun "telefon şifrelerini vermemeleri" delil olarak gösterildi.(MA) 

Öne Çıkanlar