MHP'li Belediye Başkanı da karşı çıktı: İkizdere halkının yaşam damarları kesilecek

MHP'li Belediye Başkanı da karşı çıktı: İkizdere halkının yaşam damarları kesilecek
Koruma altındaki İkizdere Vadisinde Taş Ocağı açılmasına MHP’li İkizdere Belediye Başkanı Hakan Karagöz de tepki gösterdi.

Gençağa KARAFAZLI


ARTI GERÇEK- Rize'nin İkizdere ilçesine yapılması planlanan lojistik limanda kullanılacak taşların temin edilmesi için açılacak taş ocağına karşı yapılan eylemlere, bir destek de MHP'li Belediye Başkanından geldi. MHP'li Belediye Başkanı Hakan Karagöz "Bu sorun tüm İkizdereliler'in sorunudur" dedi.

Cengiz İnşaat'ın yapımını üstlendiği İyidere Lojistik Limanı'nın inşaatında kullanılacak taş için İkizdere'ye yapılması planlanan taş ocağına karşı mücadele devam ediyor.

İkizdere İstanbul Dernekler Federasyonu (İDEF) geçen hafta İstanbul Kadıköy'de düzenlediği bir basın açıklamasıyla İkizdere Vadisi'nde yapılacak olan taş ocağının koruma altındaki vadiyi yok edeceğini söylemiş ve tüm İkizdereliler'i dayanışmaya çağırmıştı.

BELEDİYE BAŞKANINDAN AÇIKLAMA

Eylemden sonra taş ocağına karşı çıktığını belirten İkizdere'nin MHP'li Belediye Başkanı Hakan Karagöz, konuya ilişkin bir açıklama yaptı.

Rize Valiliği Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından verilen "ÇED gerekli değildir" raporu ile taş ocağı ruhsatının alındığını hatırlatan Karagöz, halkın açtığı iptal davasının olumlu sonuçlandığını vurguladı.

RUHSAT İPTAL EDİLDİ, YENİDEN ALDILAR

Karagöz, açıklamasında şunları kaydetti:

"İyidere’de Cengiz İnşaatın yapımını üslendiği Lojistik liman inşaatı ihalesi sonuçlandı ve limanın dolgusu için gerekli taş ihtiyacı için ocak arayışına gidildi. 21 Ağustos'ta Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Trabzon 11. Bölge Müdürlüğü tarafından bir önceki taş ocağı başvurusunda olduğu gibi aynı bölgenin hemen alt kısmı için 'ÇED gerekli değil' raporu ile ruhsat alındı."                               

'İKİZDERE TURİZM ALANI OLMALIDIR'

"Bu durumda, turizm destinasyon alanı olarak seçilmiş İkizdere Vadisi'ni üst tarafı turizm bölgesi alt tarafı ise Taş ocakları bölgesi olarak kullanılacağını net bir biçimde söyleyebiliriz. Bölge taş ocağı destinasyonu haline gelecek. Bu durum sadece Şimşirli Köyü, Cevizli Köyü ve Gürdere Köyü'nü değil, merkeze bağlı birçok mahalleyi de etkileyecek."

'İKİZDERE'YE HİÇBİR KATKISI YOK'

"Yöre insanımıza, tabiat güzelliklerine, yaban hayvanlarına, tarımına, hayvancılığına, arıcılığına ve köylerimize sahip çıkmalıyız. İkizdere taş ocaklarına kurban edilmemeli.                                   

İkizdere’ye hiç bir katkısı olmayan ve köylerimizin zarar göreceği taş ocaklarının yaptırılmaması için yöre halkının ve sivil toplum kuruluşlarının haklı bir mücadelesi var. İnanıyorum ki yetkililer de bu durumu farkına varıp UNESCO tarafından dünyada korunması gereken vadilerden biri olan İkizdere Vadisi ile bunun kollarından biri olan İskencedere Vadisi'ndeki bu kıyımı durduracaktır. İkizdere Vadisi'ne yapılacak bu haksızlık durmalı. Neyi, neye feda ettiğimiz hesap edilmeli."

Öne Çıkanlar