İmamoğlu: Göçmen verileri gerçek değil

İmamoğlu: Göçmen verileri gerçek değil
Nitelikli bir uyum politikasını hayata geçireceğini belirten İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, ‘Bu şehirde iki buçuk milyona yakın göçmen yaşadığını rahatlıkla söyleyebilirim’ dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’da yaşayan göçmenlere dair konuştu. İmamoğlu, resmi kurumlarca açıklanan göçmen verileri kentin gerçeğini yansıtmadığını belirtti. Nitelikli bir uyum politikasını hayata geçirecekleri söyleyen İmamoğlu, "Kişiselleştirilmiş İstanbul Kart’lar ile İstanbul’daki sağlıklı göçmen verisine ulaşacağız" dedi.

‘GÖÇMEN VERİLERİ GERÇEK DEĞİL’

Cumhuriyet’ten Dilan Ayırkan’a konuşan İmamoğlu’nun İstanbul’da yaşayan göçmen verileriyle ilgili açıklama yaptığı röportajın ilgili kısmı şöyle:

"Kontrolsüz, öngörüsüz ve plansız bir şekilde işletilen sınır politikası sebebiyle İstanbul çok büyük bir demografik dönüşümden geçti. Biz bugün 20 milyona yakın insana hizmet ediyoruz. Dolayısıyla, İstanbul’a dair resmi kurumlarca açıklanan göçmen verileri kentin gerçeğini yansıtmıyor. Bu şehirde iki buçuk milyona yakın göçmen yaşadığını rahatlıkla söyleyebilirim. Tutarlı ve planlı bir göç politikasının uygulanmaması İstanbul’da konut piyasasını da işgücü piyasasını da tersyüz etti. İstanbul, Türkiye’de her statüden yabancıların dörtte birini barındırıyor. Nitelikli bir uyum politikasını hayata geçireceğiz. Kişiselleştirilmiş İstanbul Kart’lar ile İstanbul’daki sağlıklı göçmen verisine ulaşacağız. Burada konaklama hakkı almış kadınların, çocukların, yoksulların insanca yaşaması için elimizden geleni yapıyoruz fakat düzensiz ve kayıtsız göçmenlere dair muhakkak yönetimsel bir karar vermek gerekiyor."

Öne Çıkanlar