İmamoğlu'na yapılan 'limon kumpası'nın aktörleri serbest bırakıldı

İmamoğlu'na yapılan 'limon kumpası'nın aktörleri serbest bırakıldı
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu hedef alarak hazırlanan kurmaca görüntülerin gözaltına alınan aktörleri, mahkemece serbest bırakıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Mersin’den satın aldırarak İstanbul'da ücretsiz dağıttığı limonlarla ilgili çekilen kurmaca görüntülerle 'kumpas' kurmaya çalıştığı iddia edilen Mahmut Dölek, Ömer Sezer, Emrah Toroman ve Ömer Tuncel, İBB Başkanı İmamoğlu ile AKP Mersin İl Başkanı Cesim Ercik'in şikayeti üzerine Mersin'de gözaltına alınmış, Erdemli Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma başlatılmıştı.

TUTUKSUZ YARGILANACAKLAR

Mersin Adliyesi'ne sevk edilen ve tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilen 4 kişi denetimli serbestlik ve yurt dışı çıkış yasağı konularak tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Güvenlik ve İstihbarat Şubesi'nin birlikte yürüttüğü soruşturma kapsamında çiftçi rolündeki Ömer Tuncel'in görüntüsünü çekip nasıl konuşacağını ve 'Yandaş' vurgusu yapması konusunda yönlendirmede bulunan Mahmut Dölek ile olayla ilgisi olduğu iddiasıyla, Demokrat Parti (DP) eski İlçe Başkanı Emrah Toraman aynı günün gecesinde, Kumkuyu eski Belediye Başkanı Ömer Sezer ise Pazar akşam saatlerinde gözaltına alınmıştı.

'KUMPAS' İDDİASINA NEDEN OLAN OLAY NASIL GELİŞTİ?

İddiaya göre, Ömer Tuncel ailesine ait limon bahçesine Mahmut Dölek ile birlikte gitti. AKP'ye yakınlığıyla bilinen Mahmut Dölek, kamerasıyla çekimyaparken çiftçi olarak tanıttığı arkadaşı AKP Erdemli ilçe yöneticisi Ömer Tuncel ile limon ağaçlarının önünde röportaj yaptı.

Bu sırada, bahçede bulunan DP'nin eski ilçe başkanı Emrah Toraman cep telefonu ile röportajın görüntüsünü çekti. Toraman, arkadaşı olan Mahmut Dölek'in çekimi durdurup, limon satın alınan kişiler için özellikle 'Yandaş' vurgusunu yapması yönündeki uyarısını da içeren cep telefonu görüntüsünü daha sonra aralarındaki Whatsapp grubunda paylaştı. Oradan da sosyal medyanın da etkisiyle kısa sürede hızla yayıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar