İmamoğlu'ndan yandaş medyaya: HDP'linin oyunu alacağım diye dokundu mu size?

İmamoğlu'ndan yandaş medyaya: HDP'linin oyunu alacağım diye dokundu mu size?
CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, yayınladığı gerçek dışı haberler nedeniyle Hürriyet ve CNN Türk'e 'yalan yazıyorsunuz' diye seslendi.

ARTI GERÇEK - Demirören Grubu'nun gazetesi Hürriyet ve haber kanalı CNN Türk'ün yaptığı haberlerde HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli'nin Artı TV canlı yayınında söylemediği ifadeleri söylemiş gibi servis etmesine CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu'nun tepkisi sürüyor.

İLGİLİ HABER: İMAMOĞLU'NDAN HÜRRİYET'E: YALAN HABER YAPMAKTAN UTANIN

.Seçim turu kapsamında Sarıyer'de halka seslenen İmamoğlu'nun gündeminde Hürriyet ve CNN Türk'ün yaptığı yalan haber vardı. İki medya kuruluşuna da "yalan yazıyorsunuz" diye seslenen İmamoğlu, HDP'linin oyunu alacağım diye, dokundu mu" diye sordu:

'TEK TEK DİNLEDİM, HDP EŞ GENEL BAŞKANI BÖYLE BİR ŞEY DEMEMİŞ'

"Ne yaptılar, göstereyim. Türkiye'nin doğdum doğalı okuduğum gazetelerinden biridir. Ne yaptı? Sözüm ona haber yaptı. Yahu kardeşim, onlarca yıl emek verilmiş bir gazetesin, yalan haber yapılır mı? Yalnız yuhalamayın kurban olurum bak, ağzınız yorulur. Bu ne? Hürriyet Gazetesi. Diyor ki burada, 'İstanbul, Ankara'yı İmamoğlu ve Yavaş değil, HDP yönetecek!' Bak şimdi, komedi nerede? Efendim neymiş, HDP Eş Genel Başkanı böyle demiş. Tek tek dinledim. HDP Eş Genel Başkanı Sayın Temelli böyle bir şey söylememiş. Yani yalan yazıyorlar Hürriyet Gazetesi'nin internet sitesinin manşetinde. Neymiş? HDP yönetecekmiş! Kıyameti kopardım. Ondan sonra haberi değiştirdiler."

İLGİLİ HABER: HÜRRİYET'TEN YALAN HABER AÇIKLAMASI

'HDP'LİNİN OYUNU ALACAĞIM DİYE DOKUNDU MU?'

İmamoğlu Hürriyet'in ardından aynı haberi yapan Demirören Medya Grubu'nun haber kanalı CNN Türk'e de "Dünyanın en büyük kötülüğü yalan söylemektir" sözleriyle seslendi:

Uluslararası bir kurumun ismini kullanan CNN Türk yine aynı haberi yapıyor. Dokundu mu size HDP'linin oyunu alacağım diye, dokundu mu? HDP'ye oy verenler benim kardeşim. AK Parti'ye oy verenler de benim kardeşim. Onların vicdanları bu yalanları kabul etmez. Gün içinde manşet değişti. Ben bunu söyledim sabah, 1 saat sonra manşet değişti. Ben, o gazetenin başındaki adama bir tavsiyede bulunuyorum, CNN uluslararası bir kurumdur. Gelin, isminizi kirleten sözüm ona gazetecilerin bu yürüyüşünü engelleyin.Gazeteciysen, dilini değiştir, yalandan vazgeç. 'Yok, siyaset yapacağım' diyorsan, Gel sana siyaset öğreteyim. Temiz siyaseti öğretirim ha, belki o başkalarına sorar, yanlış yola girer. Ahlakı ve yalan söylememeyi öğretirim ona. Dünyanın en büyük kötülüğü yalan söylemektir."

Öne Çıkanlar