IMF'nin iki numaralı isminden Fed'e enflasyon çağrısı

IMF'nin iki numaralı isminden Fed'e enflasyon çağrısı
IMF Başkan Yardımcısı Gita Gopinath, ABD Merkez Bankası'nın enflasyondaki yükselişi kontrol altına almak için para politikasında sıkılaşmaya devam etmesi gerektiğini söyledi.

IMF Başkan Yardımcısı Gita Gopinath, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) enflasyondaki yükselişi kontrol altına almak için para politikasında sıkılaşmaya devam etmesi gerektiğini söyledi. IMF'nin iki numaralı ismi Gopinath, Fed'e yüksek enflasyonla mücadele için parasal sıkılaşmaya devam etme çağrısında bulundu.

Küresel ekonominin bir takım zorluklarla karşı karşıya olduğunu belirten Gopinath birçok aşağı yönlü risk olduğunu ancak resesyonu konuşmak için çok erken olduğunu ifade etti.

Davos'taki Dünya Ekonomik Forumunda Bloomberg'e verdiği mülakatta Gopinath, "Fed'in enflasyonu bir an önce kontrol altına alması çok önemli" ifadesini kullandı.

Ekonomik büyümeye yönelik artan tehditlere rağmen büyük merkez bankaları enflasyondaki yükselişle mücadele ediyor. Bu kapsamda İngiltere ve ABD Merkez Bankaları faiz artırımlarına başlarken Avrupa Merkez Bankası'nın da birkaç ay içinde sıkılaşma politikasına başlaması bekleniyor.

IMF'nin son projeksiyonlarında enflasyonda yavaşlama olacağı tahmini yapılırken Gopinath ABD dahil birçok ülkede bu düşüşün zaman alacağını belirtti.

IMF ayrıca Ukrayna'daki savaş nedeniyle korumacı politikalara dönülmemesi gerektiği uyarısı yaptı. Bu durumun uzun vadeli büyüme beklentilerine zarar vereceği ifade edildi. Gopinath bu tür adımların enflasyonu daha da tetikleyeceğini ve gıda fiyatlarındaki artışın büyük endişe kaynağı olduğunu ifade etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar