İngiliz yazar Salman Rüşdi, saldırıya uğradı

İngiliz yazar Salman Rüşdi, saldırıya uğradı
Şeytan Ayetleri kitabı sebebiyle yıllarca ölümle tehdit edilen İngiliz yazar Salman Rüşdi saldırıya uğradı.

Booker ödüllü İngiliz yazar Salman Rüşdi, saldırıya uğradı.New York'ta Chautauqua Institution'daki bir etkinlikte konuşmacı olduğu sırada saldırıya uğrayan yazarın, Görgü tanıklarının ifadesine göre konuşma sırasında bir kişi tarafından defalarca bıçaklandı.

Reuters, helikopterle hastaneye kaldırılan Rüşdi'nin ameliyata alındığını duyurdu. Yazarın sağlık durumuna ilişkin başka bir bilgi henüz bilgi verilmedi.

Rüşdi, Şeytan Ayetleri kitabı nedeniyle 1989 yılında hakkında ölüm fetvası verilerek tehdit edilmişti. Dine hakaret içerdiği iddia edildiği için yıllarca tehdit edilen yazar, uzun süre saklanarak yaşamak zorunda kalmıştı.

BBC'nin haberine göre; Carl Levan, yaşananların korkunç olduğunu, Rushdie'nin "tekrar tekrar bıçaklandığını" belirtti. Olaya tanık olan Buffalo News'ten Mark Sommer de BBC'ye yaşananları anlattı.

Sommer siyah maske giyen birinin sahneye atlayarak Rüşdi'ye saldırmaya başladığını, kısa süre sonra 10-15 izleyicinin Rushdie'nin yardımına koşuğunu ve saldırganı durdurduğunu söyledi.

Onunla birlikte sahnede olan diğer bir konuşmacı da başından yaralanırken New York Valisi Kathy Hochul, polisi soruşturma için "ne gerekiyorsa yapması için" görevlendirdiğini söyledi.

Öne Çıkanlar