İngiltere Sağlık Servisi, TikTok'un 'ölümcül' trendinin yasaklanmasını istedi

İngiltere Sağlık Servisi, TikTok'un 'ölümcül' trendinin yasaklanmasını istedi
TikTok uygulamasında, gençler arasında popülerleşen ve dillerine yerleştirdikleri süper manyetik topları piercing gibi gösterdikleri trendin ölümcül sonuçlara yol açabileceği söyleniyor.

Kolayca yutulabilen küçük mıknatısları içeren ve potansiyel olarak yaşamı tehdit eden bir TikTok trendi, İngiltere SAğlık Servisi'nin (NHS) yasaklama çağrısında bulunmasına neden oldu.

Son zamanlarda TikTok'ta popüler olan bir şakada gençler, dillerinin her iki tarafına iki manyetik top yerleştirip bunları dilinin etrafında oynatarak, piercinglerinin hareket ettiği yanılsamasını paylaşıyorlar. 

Geleneksel mıknatısların aksine, çapı 6 milimetreden küçük olan bu "süper güçlü" mıknatıslar, manyetizma açısından güçlüdür ve kolayca yutulabilir.

NHS, son üç yıl içinde, mıknatısları yuttuktan sonra en az 65 çocuğun acil ameliyat için hastaneye yatırılmasının ardından bir hasta güvenliği uyarısı yayınladı.

Manyetik nesnelerin bağırsaklarda bir araya gelerek dokuyu sıkıştırarıp kan akışının kesilmesine yol açabileceği ve birden fazla yutmanın yaşamı tehdit edip saatler içinde çok ciddi yaralanmalara sebebiyet verebileceği ifade edildi.

İngiltere’nin "en iyi çocuk doktoru" unvanıly abilinen Profesör Simon Kenny, başka olayları önlemek için bu manyetik topların tamamen yasaklanmasını istiyor.

"Yutulmuş ve bağırsakların farklı bölümlerinden birbirine yapışmış mıknatısları çıkarmak için yapılan ameliyatın ya da uzun süreli fiziksel problemlerin veya iç yara izlerinin, çocuklar veya ebeveynleri için eğlenceli bir tarafı yoktur." diyen Kenny, "Ebeveynleri manyetik oyuncaklarla ilgili tehlikelerin farkında olmaya çağırıyorum ama nihayetinde gelecekteki olayları önlemenin tek yolu bu eşyaların satılmasını  tamamen durdurmaktır." ifadelerini kullandı.

Sahte yüz piercingi olarak manyetik topları kullanan gençlerin yaş ortalamasının gittikçe düştüğü kaydedilirken, 18 aylık ikiz bebeklerin vakası örnek verildi. Bebek, 23 mıknatısı yuttu ve bu mıknatıs bir halka şeklinde kapandı ve potansiyel olarak ölümcül bir bağırsak bükülmesine neden oldu.

Önlem amaçlı taramada ise ikiz kardeşinin de dört mıknatısı yuttuğu görüldü. (HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar