Inter, Juventus'un 9 yıllık hegemonyasına son verdi

Inter, Juventus'un 9 yıllık hegemonyasına son verdi
İtalya Serie A'da lider İnter, en yakın takipçisi Atalanta'nın Sassuolo deplasmanında puan kaybetmesinin ardından bitime 4 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti.

İtalya Serie A'nın 34'üncü haftasında İnter, Crotene'yi deplasmanda 2-0'lık skorla mağlup ederek, en yakın rakibi Atalanta'nın Sassuolo deplasmanında puan kaybetmesin beklemeye geçmişti.

Atalanta, deplasmanda oynadığı karşılaşmada rakibiyle 1-1 berabere kaldı.

JUVENTUS HEGEMONYASI SONA ERDİ

Bu sonuçla, son 4 hafta öncesinde iki takım arasındaki puan farkı 13'e yükseldi ve İnter şampiyonluğunu ilan etti.

Inter'in bu şampiyonluğu ile Serie A'da son 9 sezondur şampiyonluğa ambargo koyan Juventus'un serisi bitmiş oldu.

Mavi-siyahlı ekip, bu sonuçla 11 sene sonra mutlu sona ulaştı. İnter, toplamda ise 19'uncu şampiyonluğuna ulaştı. İtalya Serie A'da Juventus'un 36, Milan'ın 18 şampiyonluğu bulunuyor.

Yıllar sonra gelen şampiyonluğun ardından binlerce Inter taraftarı şampiyonluğu kutladı. 

ARTURO VIDAL'İN SON 10 YILDAKİ 9'UNCU ŞAMPİYONLUĞU

Öte yandan, Milano ekibinin yıldızlarından Arturo Vidal, kariyerinde ulaşılması zor bir kilometretaşını geride bıraktı. Şilili yıldız, son 10 yılda forma giydiği takımlarla 9 lig şampiyonluğu yaşadı.

2012-15 arası Juventus forması giyen takımıyla 4 kupa kaldırırken, Bayern Münih döneminde 3 şampiyonluk gördü. 2018'de Barcelona adım atan 33 yaşındaki yıldız Katalan kulübüyle de 1 lig şampiyonluğu sevinci yaşadı.

Vidal yerel lig şampiyonluklarının yanında İtalya Kupası(1), İtalya Süper Kupası(2), Almanya DFB Kupası(1), Almanya Süper Kupa(2) ve İspanya Süper Kupa'sı(1) kaldırdı. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar