'İntihar etti' denilen Sultan Çakar'ın 'çete üyesi' kardeşleri tarafından öldürüldüğü ortaya çıktı

'İntihar etti' denilen Sultan Çakar'ın 'çete üyesi' kardeşleri tarafından öldürüldüğü ortaya çıktı
'Uyuşturucu bağımlısı olduğu için intihar ettiği' söylenen genç kadın Sultan Çakar'ın kendilerine 'Çakarlar' ismini veren çete üyesi kardeşleri tarafından öldürüldüğü ortaya çıktı.

Adana'da çeşitli suçlara karışan ve kendilerine 'Çakarlar' çetesi adını veren suç örgütü üyelerinin, 'uyuşturucu bağımlısı olduğu için krize girip intihar ettiği' şeklinde kayıtlara geçen kardeşleri Sultan Çakar'ı (21) öldürdükleri ortaya çıktı. Olayla ilgili 19 kişi tutuklandı.

'Çakarlar' isimli suç örgütüne yönelik yapılan operasyonda 19 zanlı tutuklanırken, çete üyelerinin aileyi polise gidip her şeyi anlatmakla tehdit eden kız kardeşleri 21 yaşındaki Sultan Çakar'ı öldürdüğü ve intihar süsü verdikleri öne sürüldü.

Seyhan'da, 'nitelikli yağma', 'uyuşturucu madde ticareti', 'kasten yaralama' ve 'öldürme' suçlarını işlediği belirlenen ve kendilerini 'Çakarlar' çetesi olarak adlandıran organize suç örgütüne yönelik 11 Nisan'da düzenlenen operasyonda gözaltı kararı bulunan 30 şüpheliden 27’si yakalandı. Evlerde yapılan aramalarda ruhsatsız 8 tabanca ile uzun namlulu tüfek ele geçirildi.

OTOPSİSİ YAPILMADI

Liderliğini Tarık Çakar'ın yaptığı öne sürülen örgüt üyelerinin 13 Haziran 2021'de uyuşturucu bağımlısı olduğu için krize girip intihar ettiği kayıtlara geçen Sultan Çakar'ı öldürdükleri de ortaya çıktı. Olay gecesi Sultan Çakar’ın, karın bölgesinden 3 bıçak darbesiyle ağır yaralandığı, kaldırıldığı hastanede 5 gün sonra hayatını kaybettiği belirtildi.

Karnında 18 santimetrelik kesi olduğu saptanan Çakar'ın, otopsi yapılmadan defnedildiği bildirildi. Ailesinin, uyuşturucu bağımlısı olduğu ve bu nedenle krize girip intihar ettiğini iddia ettiği Çakar'ın, çevresiyle örgüt hakkında konuştuğu ve polise ihbarda bulunacağını söylediği öne sürüldü.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden, aralarında Tarık Çakar'ın da olduğu 19 kişi tutuklandı, 6'sı adli kontrol şartı, 2'si ise savcılık talimatıyla serbest bırakıldı. (DHA)

 

Öne Çıkanlar