İpekyolu Belediyesi’ne de kayyım atandı

İpekyolu Belediyesi’ne de kayyım atandı
İpekyolu Belediye Eş Başkanları görevden alınarak yerlerine kayyım atandı. Böylece, AKP hükümetinin 31 Mart seçimleri sonrası kayyım atadığı belediye sayısı 16’ya çıktı.

Hükümetin seçimle kazanamadığı muhalif belediyelere yönelik operasyonları devam ediyor.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) yönetimindeki Van'ın İpekyolu Belediyesi Eş Başkanı Azim Yacan, İçişleri Bakanlığı tarafından görevden aldı. Yacan'ın yerine kayyım olarak İlçe Kaymakamı Sinan Aslan atandı.  

Dün sabah saatlerinde gözaltına alınan belediye eş başkanları Azim Yacan ve Şehsade Kurt'un da gözaltı sürelerinin uzatıldığı öğrenildi.  

BELEDİYE ÖNÜNDEKİ EYLEM SONLANDIRILDI

HDP’liler milletvekilleri Murat Sarısaç, Muazzez Orhan, Sait Dede ve Şevin Coşkun, HDP il yöneticileri ve belediye meclis üyeleri tarafından belediye hizmet binasında dün başlatılan nöbet eylemi de kayyım atandığının tebliğ edilmesi sonrası son buldu.

AKP İKTİDARI KAYBETTİĞİ 16 BELEDİYEYE EL KOYDU

İpekyolu Belediyesi ile kayyım atanan HDP’li belediye sayısı 16’ya yükseldi.

VAN’DA 4 BELEDİYEYE KAYYIM ATANDI

31 Mart seçimlerinden sonra HDP’nin Van’da kazandığı Büyükşehir Belediyesi ile birlikte toplam 4 belediyeye kayyım atanmış oldu. Kentte HDP’nin kazandığı 3 belediye de eş başkanının KHK’li olduğu gerekçesiyle mazbataları verilmemiş, seçimleri kaybeden AKP’li isimler belediye başkanı olarak atanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar