Irak'ta IŞİD saldırısı: Ölü ve yaralılar var

Irak'ta IŞİD saldırısı: Ölü ve yaralılar var
Bölge polisi operasyon başlatıldığını açıkladı.

Irak'ın Salahaddin kentine bağlı Tuzhurmatu ilçesinde terör örgütü IŞİD tarafından düzenlenen bombalı saldırıda bir kişinin öldüğü, 3 kişinin yaralandığı açıklandı.

Tuzhurmatu Polis Müdürü Hüseyin Ali, Tuzhurmatu ilçesi yakınlarında bombalı saldırı düzenlendiğini söyledi.

Saldırının Çardaklı Köyü yakınında devriye gezen Haşdi Şabi Türkmen gücüne yönelik yapıldığını belirten Ali, bir kişinin öldüğünü ve 3 kişinin yaralandığını ifade etti.

OPERASYON BAŞLATILDI

IŞİD’li teröristlerce yola döşenen bombanın uzaktan kumandayla patlatıldığı bilgisini veren Ali, bölgede operasyon başlatıldığını dile getirdi.

NE OLMUŞTU?

IŞİD, Haziran 2014'te Musul, Salahaddin ve Enbar vilayetlerinin tamamıyla Diyala ve Kerkük vilayetlerinin bir kısmını ele geçirmiş, söz konusu bölgeler yıllar içinde örgütten geri alınmıştı. Eski Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, 9 Aralık 2017'de örgüte karşı zafer kazanıldığını duyurmuştu. IŞİD’in bölgeden çıkarılması ve kentlerin geri alınmasının üzerinden 3 yıl geçmesine rağmen örgütün özellikle Kerkük, Diyala, Musul, Salahaddin ve Enbar vilayetlerinin kırsal bölgelerindeki saldırıları devam ediyor.

Nisan ayında Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkan Yardımcısı Cafer Şeyh Mustafa, cihatçı terör örgütü IŞİD’in Irak merkezi hükümeti ve Peşmerge güçleri arasındaki bölgelerde çok güçlendiği uyarısında bulundu.

IKBY Başkan Yardımcısı, "DEAŞ ile mücadelenin ve dayanışmanın güçlendirilmesinin tek yolu, Peşmerge ve Irak güçleri arasında ortak bir operasyon merkezi kurulması" çağrısı yapmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar