Irak’ta Türkiye’ye yönelik tepkiler büyüyor

Irak’ta Türkiye’ye yönelik tepkiler büyüyor
Ramazan Bayramı vesilesiyle mesaj yayınlayan Şii lider Ammar El-Hakim ve Qays El Xezeli Türkiye'nin sınır ötesi harekatını 'Irak'ın egemenliğine yönelik saldırı' olarak değerlendirdiler.

Ramazan Bayramı vesilesiyle mesaj yayınlayan Şii lider Ammar El-Hakim mesajında tekrardan Türkiye’nin Irak’a saldırılarına dikkat çekti. Hakim yaptığı açıklamada Türk devletinin Irak’ın egemenlik haklarını ayaklar altına alan saldırılarını tekrardan kınadığını belirtti.

Bu sabah bir mesaj yayınlayan Şii lider Qays El Xezeli’de yaptığı açıklamada işgal karşısında sadece açıklama yayınlanmasına tepki göstererek siyasi gruplara işgal karşısında ortak tutum gösterme ve harekete geçme çağrısında bulunmuştu.

Esaibe Ehli Hak Genel Sorumlusu Qeys El Xezeli, Türkiye’nin saldırılarına karşı yeni bir açıklama yayınlayarak siyasi güçlere işgal saldırıları karşısında birleşme ve harekete geçme çağrısında bulundu. Esaibe Ehli Hak Basın Ofisi tarafından yayınlanan açıklamada şunlar belirtildi:

‘Türk devletinin hem havadan hem de karadan Irak toprakların içerisindeki hareketliliği artarak devam ediyor. Türk devletinin Irak toprakları içerisinde büyük bir faaliyeti var. Bu hareketlilik ve faaliyetler açıklama yayınlayarak sona erdirilemez. Açıklamalar ile saldırıların durdurulabileceğine inanmak ayıp ve utanç vericidir. Türk devletinin Irak topraklarını işgali karşısında siyasi güçler ortak bir anlaşmaya varmalıdır.’

Öne Çıkanlar