Irkçı saldırıya uğrayan Somalili Abdullah gözaltına alındı

Irkçı saldırıya uğrayan Somalili Abdullah gözaltına alındı
Polis tarafından ırkçı saldırılara maruz kalan ve Saab adlı restoranının tabelası sökülen Somalili Mohamed Isse Abdullah gözaltına alındı.

Ankara’nın Çankaya ilçesine bağlı Kızılay semtinde daha önce polislerin ırkçı saldırısına maruz kalan Saab restoran sahibi Somalili Mohammed Isse Abdullah, gözaltına alındı. Hakkında "sınırdışı edilme" kararı alınan Abdullah, gözaltına alındıktan sonra Ankara İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Abdullah, daha sonra Çankaya Karakolu’na, buradan da Akyurt Geri Gönderme Merkezi’ne gönderildi.  

Abdullah’ın avukatları Halil Yılmaz ve Salih Efe, müvekkilleri hakkında verilen "sınırdışı edilme" kararını idari mahkemeye ve Anayasa Mahkemesi’ne taşıdıklarını, yargı sürecinin devam ettiğini belirtti. Avukatlar, müvekkillerinin serbest bırakılmaması halinde yeni başvurular yapacaklarını söyledi.

BASKIYA MARUZ KALIYORDU 

Daha önce polisler tarafından dükkanında yer alan sarı, kırmız, yeşil renkleri nedeniyle ırkçı saldırıya uğrayan Abdullah, Ağustos 2021'den bu yana polis baskısına maruz kalıyordu. Abdullah’ın restoranı Saab’ın tabelası da polisler tarafından sökülmüştü.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar