İş yerleri kapanan esnaf ilaç alamıyor

İş yerleri kapanan esnaf ilaç alamıyor
Koronavirüs önlemleri kapsamında kapanan çoğunluğu hizmet sektöründe faaliyet yürüten küçük esnaf, Bağ- Kur primlerini yatıramadığı için ilaç alamıyor.

Koronavirüs önlemleri kapsamında iş yerleri kapanan esnaflar, kazamayınca sosyal güvencelerinden kısıyor ya da ödeme yapamıyor. Bağ- Kur'a  primini iki ay yatırmayan esnaf ilaç alma hakkından yararlanamıyor.

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, iki aydan fazla sigorta prim borcunu geciktiren esnafın ilaçlarının Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından karşılanmadığını söyledi.

'İŞ YERİ KAPALI NEREDEN BULUP ÖDEYECEK'

Bulut, 149 bin 382 işyerinin kapatıldığını hatırlatarak, 149 bin 382 esnaf ve çalışanlarının işsiz kaldığını belirtti. Bulut,"İş yeri kapatılan esnafın, dükkanında günlük giderleri ile evinin geçimini sağlıyordu ancak çalışamadığı için evine ekmek götüremiyor. Birçoğu da kredi borçlarını ve Bağ-Kur primlerini ödeyemez halde" dedi.

Esnafların sağlık tehdidi ile karşı karşıya olduklarını vurgulayan Bulut, "İş yeri zaten kapalı nereden bulup ödeyecek bu parayı hiç kimse düşünmüyor. Esnafın içinde,koronavirüse karşı yüksek risk grubu olduğu kesinleşen astım, şeker, kalp-damar, tansiyon kronik hastalığı olan var. Bu hastaların düzenli olarak ilaç kullanması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Acil bir düzenlemeye ihtiyaç olduğunu kaydeden Bulut, esnafın da diğer vatandaşlar gibi katılım payı ödeyerek ilaca erişiminin önünün açılması için çağrı yaptı.

Öne Çıkanlar