İşkence iddiası Meclis'e taşındı: M.E.C. coplu tecavüze mi uğradı?

İşkence iddiası Meclis'e taşındı: M.E.C. coplu tecavüze mi uğradı?
HDP milletvekili Tosun Diyarbakır Emniyet Binası'ndaki işkence iddiasını TBMM'de sordu.

HDP Diyarbakır Milletvekili Remziye Tosun, bir polisin öldürülmesinden sorumlu tutulan gözaltındaki M.E.C.’nin coplu tecavüz ve işkenceye maruz kaldığı iddialarını Meclis'e taşıdı.  

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Remziye Tosun, bir polisin öldürmesinden sorumlu tutulan gözaltındaki M.E.C.’nin işkenceye maruz bırakılmasını Meclis gündemine taşıdı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle verilen önergede, olaya dair şu ifadelere yer verildi: "Diyarbakır’ın Bağlar İlçesi 5 Nisan Mahallesi’nde ‘dur’ ihtarına uymadığı iddia edilen M.E.C. olay yerinden kaçarken polise ateş açmış, yaralanan polis memuru kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmiştir. Olayın ardından gözaltına alınan M.E.C.’nin Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’ne  götürülürken ve emniyet müdürlüğünde olduğu sırada fotoğrafları sosyal medyada paylaşılmıştır. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Mersin Milletvekili Olcay Klavuz’un danışmanı Emre Soylu’ya ait bir twitter hesabından paylaşılan birinci fotoğrafta M.E.C., gözaltına alındıktan sonra, polis aracında iki polis arasında otururken görüntülenmekte, ikinci fotoğrafta ise M.E.C., bir odada yüzükoyun yere yatırılmış ve üzerindeki kıyafetlerinin olmadığı görülmektedir. Fotoğraf kadrajında polis copunun da olduğu görülürken, odada sadece ayakları görünen 3 kişi bulunmakla birlikte, bu üç kişiden birinin M.E.C.’nin sırtına bastığı da görüntüde yer almaktadır. Gözaltında tutulan M.E.C’nin işkence ve coplu tecavüze maruz kaldığı da iddia edilmiştir."
 
COPLU TECAVÜZ İDDİASI
 
Önergede şu ifadelere yer verildi:
 
"* Gözaltına alınan M.E.C'nin Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nde işkenceye maruz kaldığı iddiaları doğru mudur?
 
* Gözaltında tutulan M.E.C’nin coplu tecavüz ve  işkenceye maruz kaldığı iddia edilmektedir. Buna iddialara ilişkin bir araştırma yapılacak mıdır?
 
* İşkence ve kötü muamele iddiaları doğru ise Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi uyarınca insanlara insanlık dışı veya onur kırıcı muamele edilemez. Maddesine istinaden yetkililer hakkında  soruşturma başlatılacak mıdır?
 
* Söz konusu fotoğrafları Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Mersin Milletvekili Olcay Klavuz’un danışmanı Emre Soylu’ya kim hangi amaçla göndermiştir?
 
* Gözaltına alınan ve işkenceye maruz kaldığı iddia edilen M.E.C’nin sağlık durumu nasıldır?"

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar