Çift maaş saltanatı sürüyor: Halkın iş umuduyla başvurduğu İŞKUR'a Hazine'den isim atandı

Çift maaş saltanatı sürüyor: Halkın iş umuduyla başvurduğu İŞKUR'a Hazine'den isim atandı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla yapılan atamalarda, AKP iktidarında saltanata dönüşen çift maaşlılar listesine yeni isimler eklendiği ortaya çıktı.

AKP döneminde bitmek bilmeyen çift maaş saltanatına her geçen gün yeni bir skandal ekleniyor. Resmi Gazete'de AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla atama kararları yayımlandı. Önemli yönetim kurulu üyeliklerine atananların kamuda halihazırda yöneticilik yaptıkları ortaya çıktı. Çift maaşlı isimler arasında vatandaşların iş bulma umuduyla başvurduğu İŞKUR yöneticisi de yer aldı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ataması yapılan isimlerden Kutluhan Taşkın, 21 Mayıs’ta Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkan Yardımcısı olarak atanmıştı. Taşkın, önceki gün gece yarısı yayınlanan atama kararıyla da Türkiye Petrolleri A.O. Genel Müdürlüğü'nde açık bulunan Yönetim Kurulu Üyeliği’ne de getirildi. Böylece Taşkın’ın koltuk sayısı ikiye ulaştı.

HAZİNE’DE GÖREVLİ İSİM İŞKUR’A ATANDI

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nda Kamu Sermayeli Kuruluş Ve İşletmeler Genel Müdür Yardımcısı Vekili olarak görev yapan Erkan Tek ise işsizlik sorununa çözüm olması gereken Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü'nde açık bulunan Yönetim Kurulu Üyeliği’ne atandı. Öte yandan İŞKUR Yönetim Kurulu’nun ayda en az dört kez toplanma zorunluluğu var. Çift görevli yönetim kurulu üyelerine her toplantıdan sonra ilave aylık ücret ödeniyor.

ÇİFT MAAŞLI DİĞER İSİM

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nda Kamu Sermayeli Kuruluş Ve İşletmeler Genel Müdür Yardımcısı Feyza İleri de ‘çift maaşa kavuşan’ bir diğer isim oldu. Feyza İleri, bundan böyle mevcut görevinin yanı sıra Elektrik Üretim A.Ş. Genel Müdürlüğü'nde Yönetim Kurulu Üyesi olacak.

ESKİ AKP’Lİ VEKİL DE ATANDI

Erdoğan’ın kamuda çift maaşlı yaptığı isimlere bir kişi daha eklendi. TBMM 23’üncü Dönem AKP Milletvekili Nuri Uslu, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü'nde açık bulunan Yönetim Kurulu Üyeliğine atandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar