İstanbul’da ev baskınları: HDP yöneticilerinin de olduğu çok sayıda gözaltı

İstanbul’da ev baskınları: HDP yöneticilerinin de olduğu çok sayıda gözaltı
Ev baskınlarında, KHK ile kapatılan Gazete Şujin muhabiri Vildan Atmaca'nın da gözaltına alındığı öğrenildi. Gözaltına alınan 10 kişiye 24 saat avukat görüş kısıtlılığı getirildi.

İstanbul’un çeşitli ilçelerinde yapılan ev baskınlarında Halkların Demokratik Partisi (HDP) üye ve yöneticileri ile bir gazetecinin de aralarında olduğu 10 kişi gözaltına alındı. Esenyurt ilçesinde yapılan baskınlarda Marmara Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Yardımlaşma Derneği (MATUHAYDER) Eş Başkanı Esin Çelik ve HDP üyelerinin de aralarında olduğu 9 kişi gözaltına alındı.  

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Gazete Şujin muhabiri Vildan Atmaca'nın da 2015 ve 2016 yıllarında yaptığı haberler gerekçesiyle hakkında açılan soruşturma kapsamında gözaltına alındığı öğrenildi.

24 SAAT AVUKAT GÖRÜŞ YASAĞI

Gözaltına alınan 10 kişi, Vatan Caddesi’nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Ayrıca gözaltına alınanlar hakkında 24 saat avukat görüş kısıtlılığı kararı alındığı belirtildi.

Gözaltına alınan diğer isimler şöyle: HDP PM üyesi Çiçek Arıç, HDP Esenyurt ilçe yöneticileri Çayan Yılmaz, Murat Turgut, Taner Karataş, Metin Burukanlı, Abdullah Arınan, Kıyasattin Kurt ve Selami Yaman. (MA)

Öne Çıkanlar