İstanbul’un ilçelerinde 8 Mart hareketliliği

İstanbul’un ilçelerinde 8 Mart hareketliliği
TJA ve HDP Kadın Meclisi üç ilçede etkinlik düzenleyerek, kadınları 6 Mart'ta  gerçekleşecek ‘Büyük Kadın Buluşması’na davet etti.

Özgür Kadın Hareketi (TJA) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında 3 ilçede etkinlik düzenledi.  Etkinlik kapsamında Ataşehir Bir Mayıs Mahallesinde kadın buluşması gerçekleştirirken, Ümraniye Alemdağ Caddesi’nde ve Üsküdar Ahmediye Meydan’da bildiri dağıtımı gerçekleştirdi.

 "Birlikte Değiştireceğiz Şimdi Kadın zamanı" şiarıyla 8 Mart’a doğru giden HDP Kadın Meclisi Ataşehir’de kadın buluşmasının gerçekleştirdi. Salona, TJA ve HDP flamaları ile HDP İzmir il binasında katledilen Deniz poyrazın fotoğrafı asıldı. Buluşmaya HDP İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm ile TJA aktivistleri, ilçe örgütleri ile çok sayıda kadın katıldı. Ulusala kıyafetleri ile buluşmaya gelen kadınlar, "Jin jiyan Azadi" sloganlarını attı. Kadınlar  ayrıca ezgiler eşliğinde halaylar çekti.

HDP İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm, kadınların 8 Mart’ını kutlayarak kadın mücadelesinin önemine değindi. Gülüm, cezaevindeki siyasi tutuklulara işaret ederek, "8 Mart yaklaşırken Gülten Kışanak, Figen Yüksekdağ, Ayla Akat Ata ve Sebahat Tuncel yazdıkları yazılarda ‘İstediğiniz kadar bizi cezaevine atın, biz buradan, dışarıdaki kadın arkadaşlarımız da dışarıdan direnmeye devam ediyor. Biz kazanacağız’ diyorlar. Haklılar biz kazanacağız" ifadelerini kullandı.

Buluşma çekilen halaylar ve zılgıtlar eşliğinde son buldu.

ÜMRANİYE VE ÜSKÜDAR'DA BİLDİRİ DAĞITIMI

 "Dem dema azadiya jinan e" şiarı ile 8 Mart’a giden TJA da Ümraniye Alemdağ Caddesi’nde bildiri dağıtımı gerçekleştirdi. Caddenin başında toplanan TJA aktivistleri ve HDP Kadın Meclisi üyeleri ellerindeki broşürleri çevreden geçen kadınlara dağıttı.

Üsküdar Ahmediye Meydan’da "İstanbul sözleşmesi yaşatır"  dev pankartı açan HDP Kadın Meclisi çevreden geçen yurttaşlara, 8 Mart bildirisi dağıttı. Kadınlar ardından meydanda bulunan halk pazarında  "Kadınlar savaşa, zulme, zamma hayır diyorlar. Kadınlar bu zammı yapanları pazara çağırıyorlar, kadınlar bunun hesabını soracak" söylemleri ile ellerindeki broşürleri pazar esnafı ve halka dağıttı. 

Kadınlar, bildiri dağıtımının ardından 8 Mart Kadın Platformu’nun 6 Mart günü saat 13.30’da Kadıköy’de gerçekleştireceği "Büyük Kadın Buluşması'na çağrıda bulundu. (MA)

Öne Çıkanlar