İstanbul Valisi'nden '48 saat hiç çıkma' açıklaması

İstanbul Valisi'nden '48 saat hiç çıkma' açıklaması
İstanbul Valisi Yerlikaya, 'Meydanlarımızı kuşlara, sahilimizi martılara bıraktık. Evinde kal İstanbul' mesajı verdi.

ARTI GERÇEK -Y eni tip koronavirüsle (Covid-19) mücadele kapsamında "sokağa çıkmayın" çağrıları gelmeye devam ediyor.

İstanbul'da sahillerde piknik ve mesire alanlarında balık tutmak, piknik yapmak, spor ve yürüyüş faaliyetleri geçen hafta yaşanan görüntüler sonrası yasaklandı.

İstanbul’un birçok bölgesinde meydanlar ve parklar boş kalırken, yürüyüş için sokakta olan yurttaşlar da polis tarafından uyarıldı.

Sokağa çıkmama uyarılarına bir yenisi de İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’dan geldi. Vali Yerlikaya, İstanbullulara "48 saat hiç çıkma" çağrısında bulundu.

Yerlikaya, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, şu mesajı verdi:

"Meydanlarımızı kuşlara, sahilimizi martılara bıraktık. Bu güzellikleri doyasıya yaşamak ve sevdiklerimizle paylaşmak için, sağlığın, ailen, sevdiklerin, İstanbul ve ülkemiz için '48 saat hiç çıkma', ' Evinde kal İstanbul."

İSTANBUL VALİSİ YASAĞI DÜN DUYURMUŞTU

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından dün yayınladığı mesajla da piknik ve balık tutmak gibi faaliyetlerin yasaklandığını duyurmuş, "İstanbul’da sahiller, mesire ve piknik alanlarında; piknik yapmak, balık tutmak, spor, yürüyüş gibi faaliyetler, İstanbul ili kıyı-sahil şeridi ve iç sularda balıkçılık faaliyetleri bugünden itibaren durdurulmuştur" demişti.

Öne Çıkanlar