İşte Erdoğan'ın Kudüs'ü Trump'tan önce tanıdığının belgesi

İşte Erdoğan'ın Kudüs'ü Trump'tan önce tanıdığının belgesi
'Kudüs'ün başkent olmasını Trump’tan önce Erdoğan tanıdı' iddiasının belgesi de yayınlandı.

HABER MERKEZİ - ABD Başkanı Donald Trump’ın 'İsrail’in başkenti' olarak Kudüs’ü tanıdıklarını ilan etmesinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tepkisini inandırıcı bulmadığını "Kudüs'ün başkent olmasını Trump’tan önce Erdoğan tanıdı" sözleriyle açıklayan AKP’li eski Milletvekili Ahmet Faruk Ünsal, Türkiye ve İsrail arasındaki Mavi Marmara anlaşmasının Ankara ve Kudüs’te imzalandığını hatırlatmıştı.

İLGİLİ HABER: KUDÜS'ÜN BAŞKENT OLMASINI TRUMP'TAN ÖNCE ERDOĞAN TANIDI

AKP eski milletvekilinin hatırlattığı "Kudüs'ün başkent olmasını Trump’tan önce Erdoğan tanıdı" anlamına gelen anlaşmanın belgesi bu gün yayınlandı. 

Gazetemanifesto'nun haberine göre, geçtiğimiz yıl İsrail’le yapılan anlaşmada iki ülkenin başkenti Ankara ve Tel Aviv yerine, 'Ankara ve Kudüs' denilerek, Kudüs’e 'başkent' niteliği veriliyor. Türkiye ile İsrail arasında tazminata ilişkin usul anlaşmasının 6 maddesinin yer aldığı belgede, "Bu Anlaşma, Ankara ve Kudüs‘te 28 Haziran 2016 tarihinde her biri eşit derecede geçerli Türkçe, İbranice ve İngilizce dillerinde ikişer nüsha halinde akdedilmiştir. Yorum farklılığı halinde İngilizce metin esas alınacaktır" deniliyor.

Öne Çıkanlar