İstifa ettirileceği iddialarına Hidayet Türkoğlu'ndan cevap: Görevimin başındayım

İstifa ettirileceği iddialarına Hidayet Türkoğlu'ndan cevap: Görevimin başındayım
Hidayet Türkoğlu, görevinden alındığına yönelik haberlere ilişkin bir açıklama yaptı.

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı ve Cumhurbaşkanı Spor Danışmanı Hidayet Türkoğlu, mevcut görevlerinden el çektirildiğine ilişkin haberlere sosyal medya hesabından cevap verdi.

AKP’ye yakın kaynaklardan edinilen bilgilerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yakın bazı isimler, ABD vatandaşı olan Hidayet Türkoğlu’nun yurtdışındaki banka hesabında bulunan 150 milyon euroyu Türkiye’ye getirmesini istedi. Cumhuriyet Gazetesi'nin iddiasına göre Türkoğlu, parayı Türkiye’ye getirmeyeceğini söylemiş bunun üzerine Hidayet Türkoğlu’na Saray’daki odasını boşaltması talimatı verilmişti. Ayrıca, TBF Başkanlığı’ndan da istifa etmesi istenmişti.

'DEVAM EDİYORUM'

Medyada çıkan haberlere ilişkin sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Türkoğlu, şu ifadeleri kullandı: 

Büyük gururla sürdürdüğüm Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı ve Türk basketboluna hizmet etmek üzere seçilerek icra ettiğim Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanlığı görevlerimi tüm bilgim, birikimim ve vizyonumla sürdürmeye devam ediyorum.

Yeni dönemde yapılacak seçimlere hazırlanan isimlerin, kalitesiz derme çatma yalan haberlerle değil, basketbolun geleceğine yönelik vizyon ve iş planlarıyla kampanya yürütmelerini dilerim. Camiamıza yakışacak yöntemin bu olduğuna inanıyorum. (HABER MERKEZİ)

 

Öne Çıkanlar