İYİ Parti'den Kılıçdaroğlu'nun HDP çıkışına değerlendirme: Başarılı bir siyasi hamle

İYİ Parti'den Kılıçdaroğlu'nun HDP çıkışına değerlendirme: Başarılı bir siyasi hamle
İYİ Parti’de Kılıçdaroğlu’nun bu hamlesiyle Millet İttifakı’nın elini güçlendirdiği düşünülürken, bu hamleyle artık kimsenin ittifakı HDP ile yan yana getiremeyeceği görüşü var.

CHP ve HDP’den gelen açıklamaları değerlendiren İYİ Partililer, Cumhur İttifakı’nın, Millet İttifakı’na yönelttiği "gizli ortak" söyleminin boşa çıktığını ve Millet İttifakı’nın elinin güçlendiğini vurguladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun HDP’ye yönelik, "Kürt sorununu çözmek için meşru bir organa ihtiyacımız var. HDP’yi meşru organ olarak görebiliriz" sözleri İYİ Parti’de "başarılı bir siyasi hamle" olarak nitelendiriliyor.

Cumhuriyet’ten Selda Güneysu’nun haberine göre İYİ Parti kanadı, "Kılıçdaroğlu’nun deneyimli siyasetçi kimliğini bu hamleyle bir kez daha kamuoyuna gösterdiğini" ifade ederken, özellikle yerel seçimler sonrası Cumhur İttifakı’ndan Millet İttifakı’na yöneltilen "HDP, Millet İttifakı’nın gizli ortağı" söylemlerinin boşa çıktığını vurguluyor. HDP’li Sezai Temelli’den Kılıçdaroğlu’na gelen "Demokratik çözümün adresi ve asıl muhatabı İmralı’dır" yanıtının da "Demokrasi İttifakı söylemini kullanan HDP’nin, Millet İttifakı’na olan bakışını çok net yansıttığına" dikkat çekiliyor.

‘KILIÇDAROĞLU’NUN HAMLESİ MİLLET İTTİFAKI’NIN ELİNİ GÜÇLENDİRDİ’

İYİ Parti ayrıca Kılıçdaroğlu’nun bu hamlesiyle "Millet İttifakı’nın elini güçlendirdiğine" de işaret ediyor. Bu hamleyle birlikte "artık kimsenin Millet İttifakı’nı HDP ile yan yana getiremeyeceği" ifade ediliyor.

‘TEMELLİ’NİN YANITI KILIÇDAROĞLU ÜZERİNDEN ASLINDA ERDOĞAN’A MESAJ’

İYİ Parti’de ayrıca, Sezai Temelli’nin yanıtının "Kılıçdaroğlu üzerinden aslında AKP’ye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a gönderilen bir mesaj olduğu" yorumunun yapıldığı aktarıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar