İYİ Parti İdris Naim Şahin'den vazgeçti

İYİ Parti İdris Naim Şahin'den vazgeçti
Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu, 'Zaman darlığı ve hızlı hareket etmek mecburiyetinde bulunmamız hali, arzulanan bu adaylığın gerçekleşmesini mümkün kılmadı' dedi.

İYİ Parti Ordu İl Başkanı Çiğdem Çelenk Karakaya, partilerinin Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adayının eski İçişeri Bakanı İdris Naim Şahin olduğunu açıkladı ancak İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu, Şahin'in adaylığının "zaman darlığı" nedeniyle gerçekleşmeyeceğini belirtti. Dervişoğlu, "Zaman darlığı ve hızlı hareket etmek mecburiyetinde bulunmamız hali, arzulanan bu adaylığın gerçekleşmesini mümkün kılmadı" dedi. Partilerin YSK'ya aday bildirme süresi 19 Şubat'ta sona eriyor. 

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Dervişoğlu, Şahin adaylığı için "yoğun talep" olduğunu belirtti. Dervişoğlu, "Bilindiği gibi İYİ Parti’nin Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı ile ilgili olarak, gerek il ve ilçe teşkilatlarımızın ve gerekse Ordu halkının yoğun talepleri söz konusuydu. Halkın ve partimizin bu beklentisini kendisine iletmek üzere Sayın İdris Naim Şahin’e çeşitli ziyaretlerde bulundum" ifadelerini kullandı.

ŞAHİN GENEL MERKEZİ ZİYARET ETTİ

Şahin’in İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’le de görüştüğünü aktaran Dervişoğlu, şöyle devam etti: "Bizleri son derece nazik bir biçimde karşılayarak görüş ve düşüncelerini paylaştı. Hatta genel merkezimize iade-i ziyarette bulunarak Sayın Genel Başkanımızla da görüştüler. Ben de iki İçişleri eski bakanının sohbetinden ve tecrübelerinden istifade edebilmek imkanına sahip oldum. Öncelikle belirmek isterim ki; Sayın İdris Naim Şahin teklifimize başlangıç itibariyle olumlu yaklaştı. Ancak zaman darlığı ve hızlı hareket etmek mecburiyetinde bulunmamız hali, arzulanan bu adaylığın gerçekleşmesini mümkün kılmadı. Sürecin en başından itibaren gösterdiği nezaket ve hoşgörü için kendisine müteşekkir olduğumu ifade eder, saygılar sunarım." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar