İYİ Parti'li Çıray'dan Fuat Oktay'a: Cumhurbaşkanı kimleri kastediyor?

İYİ Parti'li Çıray'dan Fuat Oktay'a: Cumhurbaşkanı kimleri kastediyor?
'Darbelerden, terörden, kaostan, sokak olaylarından medet umanlar kimlerdir?'

İzmir Milletvekili ve İYİ Parti’nin Milli Güvenlik Politikalarından Sorumlu Başkanı Aytun Çıray, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yazılı olarak cevaplandırılması için bir soru önergesi verdi.

İzmir Milletvekili Çıray, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 28 Mayıs günü Ulusa Sesleniş konuşmasında "Bu ülkede ezanları susturmaya, bayrakları indirmeye, milletin vermediği gücü gasp etmeye, halka hizmet edenleri idama göndermeye artık kimsenin gücü yetmeyecek" dediğini hatırlatarak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a üç soru yönetti.

Çıray, "Darbelerden, terörden, kaostan, sokak olaylarından medet umanlar kimlerdir?" diyerek kimlerin ezanı susturmak istediğini, kimlerin bayrağı indirmek istediğini sordu.

ANKA'da yer alan habere göre Milletvekili Çıray’ın önergesi şöyle:

‘AYRIŞTIRICI SÖYLEMLER BİRLİĞİMİZE ZARAR VERİYOR’

"Ülkemizin içinden geçtiği her alanda yıkıcı etkileri olan bu pandemi sürecinde Türk milletinin birliği, beraberliği, kardeşliği ve dayanışması büyük önem taşımaktadır. Milletimiz ekonomik koşulların her geçen gün daha da kötüye gittiği bir süreçte küresel sağlık tehdidiyle mücadele etmenin yanı sıra bölücü terör örgütlerine ve medyada alenen iç savaş kışkırtıcılığı yaparak halkı kin ve düşmanlığa iten kimselere karşı da mücadele etmektedir.

Böyle bir dönemde tüm vatandaşlarımıza karşı ötekileştirici, ayrıştırıcı ve birbirine düşman addeden söylemler ulusumuzun milli birlik ve bütünlüğüne büyük zararlar vermektedir. Başta devleti yönetenler ve millet iradesinin diğer tüm temsilcileri aziz Türk milletinin birliğini ve millet olmanın gerekliliklerini sağlamak konusunda en büyük sorumlulardır."

‘CUMHURBAŞKANI KİMLERİ KAST EDİYOR?’

"28 Mayıs günü Sayın Cumhurbaşkanı’nın normalleşme süreci ile ilgili yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında "Bu ülkede ezanları susturmaya, bayrakları indirmeye, milletin vermediği gücü gasp etmeye, halka hizmet edenleri idama göndermeye artık kimsenin gücü yetmeyecek" açıklamasında bulunmuştur.

Bu açıklama doğrultusunda ülkemizin milli değerlerini ve bütünlüğünü tehdit edenlere karşı birlikte mücadele edebilmemiz için, bu hain güçlerin kim olduğunun açıklığa kavuşturulması için aşağıdaki yazılı sorularımın Anayasanın 98. ve Türkiye Büyük Millet Meclisi İç Tüzüğü’nün 96. Maddesi gereğince Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat Oktay tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ve talep ederim.

1-Darbelerden, terörden, kaostan, sokak olaylarından medet umanlar kimlerdir?

2-Ezanları susturmak isteyen hainler kimlerdir?

3-Şanlı Türk bayraklarını indirmeye çalışan alçaklar kimlerdir?"

Öne Çıkanlar