İzmir Barosu Başkanı: Herkes hak ettiği cezayı bulana kadar mücadeleye devam edeceğiz

İzmir Barosu Başkanı: Herkes hak ettiği cezayı bulana kadar mücadeleye devam edeceğiz
İzmir Barosu, İnsan Hakları Haftası kapsamında düzenlediği etkinliklerin ilkini Suruç Katliamı’nda adalet arayışına ayırdı.

İnsan Hakları Haftası kapsamında bir dizi etkinlik düzenleyen İzmir Barosu ilk etkinlik olarak Suruç Katliamı’nda adalet arayışı konusunda gerçekleştirdi. Gitmek isimli belgeselin gösterildiği etkinlikte yaşamını yitirenlerin aileleri ve yaralı kurtulanlar yer aldı.

Etkinlikte konuşan İzmir Barosu Başkanı Av. Özkan Yücel  Suruç’ta yaşananların unutturulmak ve sorumluları tespit edilmiş gibi gösterilmek istendiğini söyedi. Av.Yücel, "Katliamının ilk duruşması ancak 21 ay sonra görülebildi, katliamcıya yol verenler, onu görmezden gelenler, katliam yerine kadar ulaşmasını sağlayanlar hiçbir biçimde soruşturmaya dahil edilmedi" şeklinde konuştu. 

İzmir Barosu olarak destek verdiklerini, faillerin ortaya çıkarılması için mücadele ettiklerini ifade eden Av. Özkan Yücel "Biz bu katliamda sorumluluğu olan herkes yargı önüne çıkarılana, herkes hak ettiği cezayı bulana kadar mücadeleye devam edeceğiz" dedi.

"KARDEŞLİK DUYGUSUNU YÜKSELTMEK GEREKTİĞİNE İNANIYORUZ"

İzmir Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Ali Deman Güler ise, " Suruç’ta hayatını kaybeden insanlarımız barışı ve kardeşliği savunuyorlardı. Biz de bu kardeşlik duygusunu yükseltmek gerektiğine gönülden inanıyoruz. Suruç benzeri olayların tekrar yaşanmaması için bir aradayız ve hep birlikte olmaya devam edeceğiz." dedi.
Dr. Çağla Seven, devletin katliamı engellemediği ve adaleti sağlamak için de hiçbir şey yapmadığını ifade etti. Dr. Seven, "Katliam mağdurları olarak taleplerimizi, yaşadıklarımızı anlatmamız dahi engelleniyor. Bir şekilde toplumda unutturulma, toplum nezdinde kriminalize edilme üzerinden bir ayrıştırma yaratılmaya çalışılıyor. Ama biz hala toplumun gözünde oraya oyuncak götüren gençleriz. Toplumun vicdanında Suruç hala kanıyor" dedi.

"SORUMLULAR CEZALANDIRILSAYDI 10 EKİM GERÇEKLEŞMEZDİ"

Suruç katliamı sırasında oğlunu kaybeden Suruç Aileleri İnisiyatifi’nden Feti Aydın ise "Biz çocuklarımızın öldüğüne inanmıyoruz. Bizim çocuklarımız yaşıyor ve binlerce çoğaldılar. Adaletse, şu anda tozlu raflarda duruyor" şeklinde konuştu.
Suruç İçin Adalet Platformu’ndan Av. Gülhan Kaya, aradan geçen zamana karşı Suruç davasının hala çok başında olunduğunu Suruç katliamı yaşandıktan sonra sürekli olarak Suruç katliamı aydınlatılmazsa yeni katliamların önü açılır dediklerini ve bu sorumlulukla hareket ettiklerini söyledi. Av. Kaya, "Eğer Suruç katliamı soruşturması tam manasıyla gerçekleştirilmiş ve katliamın tüm sorumluları cezalandırılmış olsaydı 10 Ekim Katliamı da gerçekleşmezdi." 


 

Öne Çıkanlar