İzmir’de 'genel grev, genel direniş' çağrısı

İzmir’de 'genel grev, genel direniş' çağrısı
İzmir’de sokağa çıkan sivil toplum örgütleri, siyasi partiler, “Genel grev" ve "genel direniş” çağrısında bulundu.

İzmir’de siyasi parti, sivil toplum örgütleri, öğrenci dernekleri ile sendikalar, yaşanan ekonomik kriz ve kur artışını protesto etmek için Karşıyaka İskelesi önünde bir araya geldi.

"Krizin bedelini ödemeyeceğiz. İnsanca ve onurlu yaşam istiyoruz. Genel grev genel direniş" şiarıyla bir araya gelen çok sayıda kişi, "Genel grev genel direniş", "Gecinemiyoruz", "Kriz, zam, sefalet artık yeter", "AKP’den hesabı emekçiler soracak" dövizleri taşıdı. Sık sık "Faşizme karşı omuz omuza", "Hükümet istifa", "Ranta değil halka bütçe", "Kahrolsun ücretli kölelik", "AKP halka hesap verecek" sloganları attı.

GENEL GREV VE DİRENİŞ ÇAĞRISI

Burada yapılan kitle adına açıklamayı okuyan Fatma Alökmen, yoksulluğa karşı milyonların öfkesinin sokağa taştığını belirterek, bunun böyle gitmeyeceğini söyledi. "Pazarda, markette, faturalarda, benzinde, kiralarda yapılan zamlarla en temel ihtiyaçlara bile ulaşmakta zorlanan bizler bu gidişe 'dur’ demek için bir araya geldik. Adaletsizliğe, baskıya, sömürüye, doğanın talanına, kadın cinayetlerine karşı sesimizi yükseltmeye geldik. Öfkemizi, tepkimizi daha görünür kılmak, istem ve taleplerimizi gerçekleştirebilmek için 'Genel Grev, Genel Direniş’i ortaya koymak, somut adımlar atmak her zamankinden daha yaşamsal" dedi.

Alökmen, "Böylesi bir cendereden ancak 'Genel Grev ve Genel Direniş' ile çıkabiliriz. Bu gidişata 'dur'" demek için herkesi sokağa, eyleme ve örgütlenmeye çağırdı.

Açıklama 'Hükümet istifa' sloganlarıyla son buldu.

KESK: YOKSULLAŞTIRILIYORUZ

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu, (KESK) İzmir Şubeler Platformu da, aynı taleplerle Karşıyaka İlçesi İZBAN durağı önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamanın yapıldığı alanda, "Artık yeter’ pankartı açılırken, kitle sık sık, "Hükümet istifa sloganı attı.

Açıklamayı yapan Eğitim Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Veysel Beyazadam, yaşanan ekonomik kriz nedeniyle her geçen gün yoksullaştırıldığını belirterek, "Emekçiler için halk için işsizlik büyüyor, pahalılık artıyor, borçlar kabarıyor, faturalar şahlanıyor. Alım gücümüzün düştüğünü her gün çarşıda, pazarda, markette yaşadıklarımızı biliyoruz. Her gece yarın nelere zam gelecek, eriyen ücretlerimizle nasıl geçineceğiz, kapıya dayanan kara kışı nasıl atlatacağız endişesiyle yatıyoruz" diye konuştu.

TİP: BİR AN ÖNCE DEĞİŞİM

Öte yandan Türkiye İşçi Partisi (TİP) İzmir il örgütü de yaşanan ekonomik krize ilişkin Karşıyaka İskelesi önünde basın açıklaması yaptı. TİP’li gençler, her şeye zam yapıldığını belirterek, ekmeğin fiyatının 4 TL olduğunu söyledi. Gençler, hükümetin bir an önce değişmesi gerektiğini ifade etti. (MA)

Öne Çıkanlar