Kabine toplantısı ileri bir tarihe ertelendi

Kabine toplantısı ileri bir tarihe ertelendi
Yapılacak ilk toplantıda vaka sayılarının azaltılabilmesi için alınması muhtemel yeni önlemlerin değerlendirileceği belirtildi.

Bugün yapılması beklenen Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısı ileri bir tarihe ertelendi.

‘Normalleşme’ sürecinin başladığı 1 Temmuz'dan ay sonuna kadar geçen sürede vaka sayılarının 4 kattan fazla artması, salgın önlemlerini yeniden gündeme taşıdı.

Yapılacak ilk toplantıda vaka sayılarının azaltılabilmesi için alınması muhtemel yeni önlemler değerlendirilecek.

NTV’nin haberine göre ileri bir tarihe ertelenen kabine toplantısında, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, vaka artışının nedenlerine yönelik bir sunum yapacak. Aşılamadaki son durumu aktaracak olan Koca'nın alınabilecek önlemlere ilişkin alternatifleri masaya getirmesi bekleniyor.

Seçenekler arasında seyahat ile belli gün ve saatlerde sokak kısıtlamaları yer alıyor. Kapalı mekanlara girişte aşı şartı da değerlendirilmesi beklenen başka bir seçenek.

‘RAKAMLAR ALEYHE DÖNDÜ’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Kurban Bayramı döneminde artan hareketliliği işaret ederek, yapılacak ilk kabine toplantısında artan vaka sayısını değerlendireceklerini söylemişti. Erdoğan, ''Bayramda halkımızın yaşam tarzı tersine çevirdi. Rakamlar aleyhe döndü'' demişti. 

VAKA 4 KATTAN FAZLA ARTTI

‘Normalleşme’ sürecinin başladığı 1 Temmuz'da günlük vaka sayısı 5 bin 288, 42 kişi de hayatını kaybetmişti. Ancak Temmuz ayında vakalar 4 kattan fazla arttı. 31 Temmuz'da 22 bin 332 yeni vaka tespit edildi. 79 kişi de hayatını kaybetmişti. Dün ise son 20 bin 890 yeni vaka tespit edilmiş, 96 kişi yaşamını yitirmişti.

Öne Çıkanlar