Kadın Meclisleri: İktidar kadın kazanımlarına gözünü dikti

Kadın Meclisleri: İktidar kadın kazanımlarına gözünü dikti
Rosa Kadın Derneği’ne yönelik baskı ve kadınların tutuklanmasına tepkiler sürüyor. Emek Demokrasi Platformu Kadın Meclisleri, iktidarın kadın kazanımlarını hedef aldığını açıkladı.

Remzi BUDANCİR


ARTI GERÇEK- Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Rosa Kadın Derneği'ne yönelik başlattığı soruşturma kapsamında 9’u kadın olmak 12 kişi "örgüt üyesi olmak" iddiasıyla tutuklanmıştı. Kadın derneğine yönelik baskı ve tutuklamalara tepkiler sürüyor. Emek Demokrasi Platformu Kadın Meclisleri, Ofis Kavşağı’nda bulunan parkta basın açıklaması yaptı. Açıklamayı KESK MYK Üyesi Gülistan Atasoy okudu.

"İKTİDAR, KADIN KAZANIMLARINA GÖZÜNÜ DİKTİ"

İktidarın kadınları hedef aldığını belirten Atasoy, AKP’nin en çok kadınlara saldırarak varlığını sürdürmeye çalıştığını söyledi. İktidarın kadınların mücadeleyle, dayanışmayla direnişle elde ettikleri kazanımlara gözünü diktiğini ifade eden Atasoy, "Eril, ırkçı, cinsiyetçi iktidar her güne kadın mücadelesini nasıl kıracağının hesaplarıyla uyanmaktadır. Bu korkak zihniyet son olarak Rosa Kadın Derneği ve TJA aktivistlerinin evlerini sabaha karşı basmış, gözaltına alarak tutuklamıştır. Kadın kurumlarını kapatarak, gözaltı ve tutuklamalarla kadınları sindirmeye çalışmaktadır. Cezaevlerinde bulunan 781 çocuğa bir de Dilgeş eklemiştir" dedi.

"KADINLARIN 8 MART KATILIMI SUÇ SAYILDI"

Kadın kurumunun kadınlarla dayanışması, kadınlara karşı yapılan şiddete, tacize karşı mücadele etmesinin suç sayıldığını ifade eden Atasoy, "Aynı zamanda 8 Mart’a katılım suç sayılmıştır. 8 Martı kriminalize etmeye çalışanlar bilmeli ki, tüm dünyada olduğu gibi bu topraklarda da kadınlar 8 Martlarda alanlarda olmaya devam edecektir.  8 Mart’ta İstanbul’da feminist yürüyüşe saldırıda bulunan, o gün kadın iradesini kıramayan hükümet, bugün kadınların iradesini bu şekilde  kırmaya çalışmaktadır. Kadınları  kendine tehdit gören AKP onları zapturapt altına alıp sindirmeyi hedeflemektedir" diye konuştu.

"AKP İKTİDARI SALLANTIDA"

Devletin yurttaşını koruma sorumluluğunu yerine getirmek yerine tecavüz ve tacizle mücadele eden kadınlara, özellikle de Kürt kadın hareketine saldırdığını ifade eden Atasoy, açıklamasını şu sözlerle sürdürdü: "Rosa Kadın Derneği, kadına ve çocuğa yönelik istismar ve şiddetle mücadele eden, şiddet mağdurlarına destek sunan bir kurumdur. Ortada bir suç varsa o da şiddete, tacize, tecavüze karşı mücadele eden kadınları tutuklamaktır.  İktidarı sallantıda olan AKP, keyfi uygulamalarla hukuku, yasayı çiğneyerek suç işlemektedir.  Biz Emek Demokrasi Platformu Kadın Meclisleri olarak Rosa Kadın Derneğine yapılan saldırıyı kınıyoruz. Rosa Kadın Derneğinin çalışmalarını destekliyor ve verdiği mücadelenin yanında yer alıyoruz. Kadın mücadelesi yargılanamaz. Baskılarınız  bizi yıldıramaz. Bir kez daha diyoruz ki kadınlar susmayacak itaat etmeyecek." 

Öne Çıkanlar