Kadınlar: Gezer’in ölümünden iktidar sorumlu

Kadınlar: Gezer’in ölümünden iktidar sorumlu
Kandıra Cezaevi’nde Garibe Gezer’in şüpheli bir şekilde yaşamını yitirmesine tepki gösteren kadınlar, Gezer’in ölümünden iktidarı sorumlu tuttu.

Kandıra 1 No’lu F Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunan ve sistematik işkence gören Garibe Gezer, bulunduğu hücrede şüpheli şekilde yaşamını yitirmiş halde bulundu. Gezer’in şüpheli bir şekilde yaşamını yitirmesine tepkiler yağdı.

Kadın Zamanı Derneği, Gezer’in yaşamını yitirmesinden cezaevi yönetimini sorumlu tutarak, "Kandıra 1 Nolu Hapishanesi’nde aylardır sistematik bir şekilde fiziksel, cinsel ve psikolojik şiddete maruz kalan Garibe Gezer’in tek kişilik hücrede intihara sürüklendi. Cezaevi yönetimi ve erkek devlet şiddeti bu ölümün sorumlusudur" açıklamasında bulundu.

‘PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ’

İHD Eş Genel Başkanı Eren Keskin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları belirtti: "Geçtiğimiz ay cezaevinde görüştüğümüzde çok kararlı ve dirençli görünüyordu. Ablasına 5 günlük ve 20 günlük hücre cezaları olduğunu söyledi son telefonda. İzolasyon tipi cezaevlerinde ‘hücre cezası’ işkencedir. Tüm yaşananları hiçe sayıp Garibe’yi hücreye koyanlar bu olayın sorumlusudur. Peşini bırakmayacağız."

‘ADALETİNİZ BATSIN’

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Remziye Tosun, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda tepkisini "Bu ülkede adalet yok, bakanı var. Kandıra Cezaevinde işkence gören Garibe Gezer’i kaybettik. Adaletiniz batsın!" sözleriyle dile getirdi.

‘SORUMLUSU İKTİDARDIR’

HDP Kadın Meclisi de yaptığı paylaşımda, "İktidar Garibe’nin cinsel şiddete uğramasına göz yumdu, kulağını kapattı! Garibe’ye yaşatılan bu düşmanca yaklaşımın sorumlusu iktidardır" ifadelerini kullandı.

‘ÜSTÜNÜ ÖRTEMEYECEKSİNİZ’

Kampüs Cadıları ise sosyal medya hesapları üzerinden yaptıkları paylaşımda, Gezer’in ölümünün intihar süsü verilerek üzerinin örtülmek istendiğini belirtti. Paylaşımda, "Kandıra Cezaevi’nde cinsel saldırı ve işkenceye maruz bırakılan kadın tutsak Garibe Gezer’in tek kişilik hücre cezasındayken intihar ettiği iddia ediliyor! Garibe’nin ölümünün üzerini intihar diyerek örtemeyeceksiniz. Katil ve işkenceci devlet hesap verecek!" denildi.

Öne Çıkanlar