Kadınlar öldürülen Aylin Sözer’in evinin önünde protesto eylemi yaptı

Kadınlar öldürülen Aylin Sözer’in evinin önünde protesto eylemi yaptı
Bir günde öldürülen Aylin Sözer, Selda Taş, Vesile Dönmez, Betül Tuğluk için bir araya gelen kadınlar, 'Kadınları değil, katilleri durdurun' dedi.

2020'nin son günleri yaşanırken, kadın cinayetleri de sürüyor. Öğretim Üyesi Aylin Sözer'in vahşice katlediği günde, Selda Taş, Vesile Dönmez, Betül Tuğluk da erkekler tarafından öldürüldü. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri de Maltepe'de düzenledikleri eylemde erkek şiddetine son verilmesini istedi. Kadın cinayetlerinin İstanbul Sözleşmesi'nin uygulanması halinde duracağını belirten kadınlar, "Kadın cinayetleri İstanbul Sözleşmesi uygulanırsa duracak. Devlet, iktidar imzaladığı İstanbul Sözleşmesi’ni uygularsa kadınlar eşit bir şekilde yaşayacak. Erkekler, kadınları öldürme cesaretini İstanbul Sözleşmesini uygulamayanlardan buluyorlar" ifadelerini kullandı.

'POLİSLERİN GÖREVİ HAKKINI ARAYAN KADINLARA SALDIRMAK MI?'

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Genel Sekreteri Fidan Ataselim da yaptığı açıklamada, Ankara'da kadın cinayetlerini durdurmak için eylem yapmak isteyenlere yönelik polis müdahalesine tepki gösterdi. Ataselim, "Kadın cinayetlerini protesto etmek isteyen Ankara’daki arkadaşlarımıza polis saldırısı ne demek? Polislerin görevi hakkını arayan kadınlara saldırmak mı" diye konuştu.

Kadın cinayetlerinin durdurulması için İstanbul Sözleşmesi'nin uygulanmasının şart olduğunu belirten Ataselim, kadınların ateşli silahlarla öldürüldüğüne dikkat çekerek, bireysel silahlamanın yasaklanması gerektiğini söyledi. (ANKA)

Öne Çıkanlar