Kadınların başarısından rahatsız olan Şenocak, A Milli Kadın Voleybol Takımı'nı hedef aldı

Kadınların başarısından rahatsız olan Şenocak,  A Milli Kadın Voleybol Takımı'nı hedef aldı
İlahiyatçı İhsan Şenocak,2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda Çin'i mağlup eden kadınların başarısından rahatsız oldu.

Kadın düşmanı açıklamalarıyla bilinen İlmi ve Fikri Araştırmalar Merkezi (İFAM) kurucusu İhsan Şenocak bu kez Türkiye Milli Kadın Voleybol Takımı'nı hedef aldı.

İlahiyatçı İhsan Şenocak'ın 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda bugün Çin'i 3-0 mağlup ederek başarı kazanan A Milli Kadın Voleybol Takımı'nı hedef aldığı açıklaması tepki çekti. Kadınların başarısından rahatsız olan Şenocak, kadınlarının yerinin 'oyun alanları olmadığını' savundu.

KADINLARI BAŞARISI RAHATSIZ ETTİ

Şenocak, Twitter hesabından şöyle yazdı:

"İslamın kızı! Sen oyun alanlarının değil, imanın, iffetin, ahlakın, hayanın, edebin sutanısın; sen 'burnunu göstermekten utanan' anaların evladısın. Ekranlara ve sakallı ağabeylerinin popüler kültürün kurbanlarına 'sultan' demesine aldanmayasın! Umudumuz da, duamız da sensin!"

KENDİSİNİ ELEŞTİRENLERE 'AHLAK YOBAZI' DEDİ

Kadınları hedef aldığı bu açıklamasıyla tepki çeken Şenocak, kendisini eleştirenler için 'ahlak yobazı' ifadelerini kullandı. "Hesaplaşacağım" diyen Şenocak'ın ikinci paylaşımı şöyle oldu:

"İfademde tek cümlelik bir hakaret yok. İslamın kızına ne olması ve olmaması noktasında bir çağrı var. Sermayesi "küfür" olan AHLAK YOBAZLARIYLA hukuk önünde tek tek HESAPLAŞACAĞIM.Sizin keyfinize göre DEĞİL İSLAMA göre konuşacağım. Dinime sövenle hesaplaşmadan canımı alma YA RABBİ!"

DAHA ÖNCE DE KADINLARI HEDEF ALMIŞTI

İFAM’ın kurucusu olan Şenocak kadın düşmanı açıklamalarıyla sık sık gündeme gelmişti. Şenocak kadınların pantolon giymesinin günah olduğunu ve cehennemde cezalandırılacağını iddia ederek, pantolon giyen, kaşlarını alan kadınların babalarını hedef almıştı. Şenocak "Sevindin üniversiteyi kazanınca; ODTÜ'ye, Boğaziçi'ye gidince sevindin. Doktor olacak, mühendis olacak, 5 milyar aylık alacak, arabaya binecek, eşine mecbur olmayacak, mahkum olmayacak... Peki onlara sevindin; kot pantolonuyla erkeklerin bakışı arasında kızın yürüyor, delikanlılar arkasına takılmışlar, arkasından gidiyorlar. Yavrunu cehenneme attın cehenneme!" demişti.

İhsan Şenocak, bir sohbeti esnasında genç kayınvalide olan kadınların şehvet uyandıracağını savunarak bunun erkeklere "haram" olduğunu iddia etmişti. Müftülere nikah kıyma yetkisi veren yasayı da savunan Şenocak "İslam Hukuku, inancına göre annesiyle evlenen Mecusi’ye karışmaz. İslam esas alınsın; isteyen nikâhını Müftülük'te, karşı çıkan kilisede kıysın" demişti.

AÇIĞA ALINMIŞTI

Açıklamaları üzerine tepki gören Şenocak Diyanet tarafından açığa alınmıştı. Şenocak 3 aylık soruşturma neticesinde görevine iade edilmişti.

 

Öne Çıkanlar