Kaftancıoğlu açıkladı: İmamoğlu Cumhurbaşkanı adaylığı iddiası için ne diyor?

Kaftancıoğlu açıkladı: İmamoğlu Cumhurbaşkanı adaylığı iddiası için ne diyor?
Kaftancıoğlu, İBB Başkanı İmamoğlu'nun 'cumhurbaşkanlığına adaylığı' karşısında yorum yaparken, aralarında gerilim olduğu iddiasına da yanıt verdi.

CHP’de kapalı kapılar ardından bir başkanlık savaşı yaşanıyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin adayı olmak istediğini dile getirirken belediye başkanlarının aday olmasına izin vermeyeceğini açıkladı.

Kulislere sızan iddialara göre, Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP liderinin cumhurbaşkanlığı, Akşener’in de başbakanlığı konusunda uzlaştı. 

Ancak kamuoyu araştırmaları İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun aday olması halinde Erdoğan karşısında kazanma şansı en yüksek aday olduğunu gösteriyor. İmamoğlu ise adaylık konusunda suskunluğunu sürdürüyor.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Sözcü’den Ruhat Mengi’ye dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Kaftancıoğlu, İmamoğlu’nun adaylık iddiaları üzerine neden konuşmadığına dair "Cumhurbaşkanlığını herkes isteyebilir. Ekrem İmamoğlu'nun çıkıp bir şey söylemesine gerek yok çünkü gündemi değil." dedi:

"Cumhurbaşkanlığını herkes isteyebilir, herkes aklından geçirebilir ama örgütlü mücadelelerde bakış öyle değildir. Ekrem İmamoğlu'nun çıkıp bir şey söylemesine gerek yok çünkü gündemi değil. Şu anda 7/24 İstanbul sorunlarıyla uğraşan bir başkan. Genel Başkanımız da çıkmış açıklama yapmış 'Biz seçime girerken adayı İttifak olarak belirleyeceğiz' demiş, size açıklamıştı. Şimdi birilerinin çıkıp 'adayız' veya 'değiliz' demesinin anlamı da yoktur, karşılığı da yoktur. Bakın televizyonlarda ne konuşuluyor, işte Abdülkadir Selvi sadece ve sadece 'CHP'nin adayı o mu olacak, bu mu olacak' diye dakikalarca konuşuyor. Bunların hiçbir anlamı yok, tamamen toplumu CHP üzerinden tartıştırmak isteyen kötücül bakış diyebiliriz. Cumhur İttifakı'nın tek adayı var, ne mutlu ki Millet İttifakı'nda şimdiden birçok siyasetçi var ve ne güzel ki hangisi aday olursa olsun kazanıyoruz."

'EKREM BAŞKAN'LA KAVGAMIZ OLAMAZ'

Mengi'nin "İktidara yakın bir gazetede bir yazar 'CHP'de 2023 sonrası için büyük iktidar kavgası var. Ekrem İmamoğlu ile Canan Kaftancıoğlu arasında yereli kaptırmamak kavgası var. Ümraniye ve Sultanbeyli ilçe kongrelerinde ortaya çıktı ki İstanbul'da güçlü görünen iki isim İmamoğlu ile Kaftancıoğlu arasında adı konmamış bir hesaplaşma yaşanıyor' diye yazdı. Bu doğru olabilir mi?" sorusuna Kaftancıoğlu gülerek şu yanıtı verdi:

"Ben sanki biz ittifakmışız, başkalarıyla kavga ediyormuşuz gibi anladım. Şunu net olarak söyleyeyim, partimizin uzun zamandır hiç bu kadar hedefe odaklanarak, parti içinde en ufak bir sıkıntı olmadan çalıştığına tanıklık etmedim. İktidarda öyle bir rant kavgası, pasta paylaşımı var ki bize de bunları söyleyince aynı durumu yaratırız zannediyorlar ve kamuoyunu yanıltmaya çalışıyorlar. Kavga bir rantı paylaşamadığınızda çıkar, amacınız ortaksa çıkmaz. Ekrem Başkan'ın en büyük önceliği İstanbul'a hizmet etmek, benim de en büyük önceliğim partimi iktidara getirmek. Bizim paylaşamayacağımız bir şey yok, hiçbir konuda kavgamız olamaz." yanıtını verdi. 

Öne Çıkanlar